Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wachtwoord netwerk

Anoniem
Bert555
8 antwoorden
 • Hoe kan ik m'n wachtwoord uitschakelen voor mijn netwerk.
  Windows 2000
 • [quote:6f77b9c19f="Horne"]Hoe kan ik m'n wachtwoord uitschakelen voor mijn netwerk.Windows 2000[/quote:6f77b9c19f] Wat is de volledige foutmelding? Iets met IPC? Dan is het eenvoudiger om gebruikersnamen die op de andere computer worden gebruikt, toe te voegen. Anders alles openzetten voor gasten. Deze optie raad ik je ten zeerste af.
 • Lees mijn tutorial eens vanaf hier

  http://www.niele.nl/tutorials/network/#9_users :)
 • [quote:2174947e07="nano"]Lees mijn tutorial eens vanaf hier[/quote:2174947e07] ZIet er goed uit! Zelf ben ik niet zo'n host file fan. Mijn computer configuratie wisselt te veel :-?. Verder is WIndows XP soms wat minder kritisch dan Windows 2000. In Windows XP hoef ik niet altijd zoveel gebruikers aan te maken. Maarre, eigenlijk weet ik zelf niet goed wat de vraagsteller nou echt wil en waarom en of het internet een rol speelt.
 • ik denk dat de vraagsteller het puur over het opstarten van de computer heeft.

  Configuratiescherm > Gebruikers > Wachtwoord vragen bij opstarten UITSCHAKELEN.

  d.
 • [quote:cac9c1c103="nano"]Lees mijn tutorial eens vanaf hier

  http://nano.serveftp.net:8080/tutorials/network/#9_users :)[/quote:cac9c1c103]
  Als ik je beschrijving goed begrijp is het dus niet mogelijk om met Win 2000 en Win XP zonder een wachtwoord in een eigen netwerk te komen.
  Laatst probeerde ik een blinde jongen te helpen met zijn computer. Hij had kabel voor zijn Internet, hij wilde alleen e-mailen.
  Om contact te maken moest hij telkens zijn gebruikersnaam en ww opgeven een hele klus kan ik je na geven, zeker als het opgegevene juist wordt ingevoerd en toch wordt geweigerd.
  We zijn allebei gek geworden. (een simpel ww om in te mogen bellen mocht niet) De kabel is weer afgezegd.
  Voor mijn eigen e-mail gebruik ik het meest simpele ww dat er bestaat en nog nooit problemen gehad. De enige keer dat ik echt een ww nodig had wilde ik dat laten beginnen met een spatie, dat leek me slim, helaas dat mocht dan weer niet.
  Laten we het leven simpel houden en alleen met wachtwoorden werken als het echt relevant is.
  Het lijkt mode te worden, vele webpagina's mag je pas in na het opgeven van een gebruikers i.d. ben je éénmaal binnen dan vraag je je af waarom dat nodig is.
 • [quote:78580c7daf="marotick"]ls ik je beschrijving goed begrijp is het dus niet mogelijk om met Win 2000 en Win XP zonder een wachtwoord in een eigen netwerk te komen.[/quote:78580c7daf]Nee, dat kan in een normale thuissituatie wel. Echter het kan niet onder alle omstandigheden. Ik dacht dat er al meer tips op dit punt gegeven waren. Ik heb voor mezelf een en ander op een rijtje gezet, echter dat staat nog op mijn homepage.
 • [quote:10f2b6d32d="marotick"]Het lijkt mode te worden, vele webpagina's mag je pas in na het opgeven van een gebruikers i.d. ben je éénmaal binnen dan vraag je je af waarom dat nodig is.[/quote:10f2b6d32d]Dit is toch even wat anders.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.