Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

internet "delen"

Anoniem
None
23 antwoorden
 • Ik heb een PC met een netwerkaart en mijn dochtertje heeft ook een PC met een netwerkkaart. Verder heb ik ADSl via een ethernetmodem.
  Aangezien mijn dochterje sporadisch op internet zit wil ik geen router ofzo aanschaffen.
  Op mijn PC heb ik normaal gesproken de UTP kabel vanuit de ethernetmodem.
  Kan ik nu een extra UTP kabel kopen en als mijn dochtertje wil internetten mijn UPT kabel uit de modem halen en de UTP kabel van mijn dochter's PC erin doen en kan zij dan internetten?
 • moet kunnen, alleen kunnen jullie op deze manier niet allebei tegelijk het internet op, pc van je dochter dezelfde tcp/ip instellingen geven als die van jezelf.
 • [quote:83d548543f]Kan ik nu een extra UTP kabel kopen en als mijn dochtertje wil internetten mijn UPT kabel uit de modem halen en de UTP kabel van mijn dochter's PC erin doen en kan zij dan internetten?[/quote:83d548543f]

  Als je goed nadenkt Erniepernie…..kun je dan zelf één reden bedenken waarom dat niet zou kunnen?

  ps. niet raar bedoeld, dit is een serieus bedoelde opmerking om je na te laten denken. :lol:
 • Hangt volgens mij af van je provider.
  Als ze het mac adres gebruiken dan zal je zodra je switched je modem opnieuw moeten configureren. 2 jaar geleden was dat bij xs4all zo.

  noot : je hebt al een router voor 30 euro
 • Moet in theorie bij sommige providers wel werken, bijvoorbeeld hccnet. Onlangs nog mijn Linux servertje weer eens afgestofd en wat testjes gedaan. Dat werkte wel en daarna weer terug naar mijn hardware router. Maar of jouw oplossing wel zo praktisch is, dat betwijfel ik. Als dochterlief boven wil internetten, dan 10-tegen-1 dat er op de andere computer al wordt geinternet …
 • Beste Wieb,

  Ik heb er goed over nagedacht en kon eigenlijk geen reden verzinnen waarom het niet zou lukken. Maar om zekerheid te hebben heb ik dit bericht op het forum gezet. Daarbij is alle hulp welkom bij mij dus ook die van jou en ik vat het niet als lullig op.

  Voor de overige reacties: het is de bedoeling dat er nooit tegellijkertijd wordt geinternet.

  Ik ga het gewoon proberen.

  Iedereen bedankt
 • Zoals hierboven gezegd, een router is een niet dure, maar wel veel betere oplossing. Daar zou ik toch voor kiezen.
 • [quote:19310332e3]Ik heb er goed over nagedacht en kon eigenlijk geen reden verzinnen waarom het niet zou lukken. Maar om zekerheid te hebben heb ik dit bericht op het forum gezet.[/quote:19310332e3]

  Weer niet lullig bedoeld, maar eigenlijk…..is het de bedoeling dat je het eerst probeert, en als het dan niet lukt, hulp inroept.

  Maar het is je vergeven en succes. Ik weet zeker dat het je gaat lukken. :D
 • maar je hebt idd pech als het modem gekoppeld is aan het netwerkkaart van je compu. heb ik iig wel met Chello.
  d.
 • [quote:6b7c900092]maar je hebt idd pech als het modem gekoppeld is aan het netwerkkaart van je compu. heb ik iig wel met Chello.
  [/quote:6b7c900092]

  Dat probleem zou je op kunnen lossen door je MAC van je netwerkkaart te klonen naar de router.
 • ja, dat weet me neus ook wel. maar 'erniepernie' heeft geen router en is ook niet van plan een aan te schaffen. daar ging het om.

  d.
 • Precies, dat heb ik gelezen in het eerste bericht, maar zoals je zelf al schrijft kan wat hij wil, PC's afwisselend aansluiten, niet altijd en als je dan de prijs van een router in gedachten neemt is het wel een optie denk ik.
 • Het wordt wachten of erniepernie de resultaten post.
  Misschien werkt het al of heeft ie al een router aangeschaft
 • Nee, ik heb nog geen router geplaatst en ga dat ook niet doen.

  Ik zal uitleggen waarom ik het op mijn manier wil proberen. Ik heb geen zin om gaten te boren in het plafond en vloer want de pc van mijn dochter staat op een andere verdieping. Ik wil geen permanente aansluiting voor haar omdat een kabel door het trapgat zo slordig staat. En ik wil niet dat ze altijd gaat zitten internetten er zijn tenslotte ook nog andere dingen. Daarom wil ik de modem voor haar een aantal keer per week aansluiten en thats it.
  En daarna de kabel weer opbergen.

  Maar jullie horen het wel als het lukt. Moet nl nog een UTP kabel kopen.

  Groeten
 • [quote:685ca7fdb2="erniepernie"]Ik zal uitleggen waarom ik het op mijn manier wil proberen. Ik heb geen zin om gaten te boren in het plafond en vloer want de pc van mijn dochter staat op een andere verdieping. Ik wil geen permanente aansluiting voor haar omdat een kabel door het trapgat zo slordig staat.[/quote:685ca7fdb2] Hmm, zet je de computer dan steeds tijdelijk beneden neer? Er zal toch een kabel naar boven moeten. Een kabel in het trapgat staat misschien slordig, zelf vind ik het een onveilige oplossing als je daarmee over de trap bedoeld. Echter er is zo een vast draadje gelegd, wat ik overigens toch de beste oplossing vind. En slordig tja, …
 • Nee ik zet de computer niet steeds beneden neer. Want zoals ik al schreef staat er een computer op mijn dochters kamer.
 • [quote:e99552de63="erniepernie"]Nee ik zet de computer niet steeds beneden neer. Want zoals ik al schreef staat er een computer op mijn dochters kamer.[/quote:e99552de63] Tja, dat heb ik ook gelezen, nu snap ik je argument niet meer. In principe is voor welke oplossing je ook kiest, 1 netwerkkabel nodig. En dat staat los van wel of niet boren, wel of niet door het trapgat. Over draadloos heb ik je niet horen praten.
 • Ik heb een PC op mijn slaapkamer daar staat ook de modem. Ik heb een kabel van ongeveer 2 meter vanaf de modem naar mijn PC.
  Ik wil mijn dochter incidenteel ook laten internetten op haar eigen PC die een verdieping lager staat. Ik koop dus een langere UTP kabel en als mijn dochter gaat internetten haal ik de kabel van modem naar mijn PC eruit en doe ik de langere kabel in de modem en dan naar mijn dochters PC. Als zij niet meer internet berg ik die kabel weer op. Die kabel naar haar PC blijft er niet altijd liggen maar die ruim ik weer op tot zij weer een keer wil internetten. En draadloos is ook een optie maar dan zou ik weer een nieuw wireless modem moeten kopen.
  Voor die paar keer dat zij gaat interntten vind ik dat niet nodig.
 • [quote:565f6e5db4="erniepernie"]Ik heb een PC op mijn slaapkamer daar staat ook de modem. Ik heb een kabel van ongeveer 2 meter vanaf de modem naar mijn PC.
  Ik wil mijn dochter incidenteel ook laten internetten op haar eigen PC die een verdieping lager staat.[/quote:565f6e5db4] Okay, je wil tijdelijk de kabel echt over de trap leggen. TJa, zelf had ik tijdelijk ook wel eens zo'n verbinding gelegd. Ik vond dat lastig en gevaarlijk dat ik er geen gebruik van wilde maken. Sinds kort heb ik een tussenoplossing gemaakt. Door het trapgat een vaste verbinding met opbouwdoos, en op de zolder waar ik de verbinding nodig had, een losse kabel. Ook nog wel tricky, maarre, nu gebruik ik de verbinding ook als dat nodig is. Zoals nu, om de werking van een PC te testen.
 • Wat voor opbouwdoos gebruik je daarvoor?

  Ik leg trouwens de kabel wel een beetje aan de kant zodat er niemand over struikelt natuurlijk.

  Maar zoal je al zei kan ook draadloos maar ik wil niet dat ze teveel internet er zijn ook nog andere te doen voor haar.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.