Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Firewall op router

Anoniem
None
5 antwoorden
  • Ik heb iets gelezen dat je bepaalde poorten kunt openzetten, forwarden naar een ip adres in je netwerk. Maar dat werkt toch niet met DHCP aangezet, dan krijg je toch telkens een ander ip adres of zie ik dat verkeerd?
  • Dan zet je de dhcp server uit en geef elke pc een eigen ip adres,
  • Dat is alles? Maakt het nog uit welke nummers?
  • Ik heb ADSL met een Alcatel speedtouch modem en een Sitecom wl-018 wireless router. De router heeft een ingebouwde firewall, van het modem weet ik het niet. Met bepaalde sites kan ik geen verbinding maken vanwege de firewall. Ik heb al iets gelezen van poorten forwarden maar kom er niet uit. Heeft iemand tips?
  • [quote:64abb23d22="Van Dalen"]Ik heb ADSL met een Alcatel speedtouch modem en een Sitecom wl-018 wireless router. De router heeft een ingebouwde firewall, van het modem weet ik het niet. Met bepaalde sites kan ik geen verbinding maken vanwege de firewall. Ik heb al iets gelezen van poorten forwarden maar kom er niet uit. Heeft iemand tips?[/quote:64abb23d22]

    Als je er een boekje bij gekregen hebt, dan staat er meestal wel wat in over het aan- uitzetten van die firewall.

    In de modem zit volgens mij geen firewall. Ik denk dat die router gewoon in de weg zit. Je moet gewoon eens inloggen op die router, en bijv. die firewall uitschakelen, zodat alle poorten open staan. Als je nou zo oiets doet, zou ik toch wel een firewall op de PC's zetten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.