Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

usb ethernetconverter aansluiten op router

Anoniem
Hans.Vosman
5 antwoorden
 • Op mijn Compaq notebook met W98se heb ik een usb ethernetconverter aangesloten die ik daarna weer heb aangeloten op de Sweex breedbandrouter om internet te delen. Maar nu lukt het niet om de router te installeren. Hoe zou dit opgelost kunnen worden ? :cry:
 • Ik heb ooit zo'n probleem met zo'n usb dinges vaker gezien. Blijkbaar werkt het niet zo goed.

  Met windows 98 kun je niet zo goed netwerken configureren, dus ook niet goed met de router.

  Je zou wel eens kunnen proberen om Windows XP je laptop te zetten (als dat lukt), en dan zou het wel beter moeten gaan.

  Had je vroeger wel een verbinding? Of heb je nog nooit geen verbinding gehad met die router sinds dat je hem hebt?
 • [quote:0c6273d343="FTPserver"]Ik heb ooit zo'n probleem met zo'n usb dinges vaker gezien. Blijkbaar werkt het niet zo goed.

  Met windows 98 kun je niet zo goed netwerken configureren, dus ook niet goed met de router.[/quote:0c6273d343] Persoonlijk vind ik dat WIndows XP moeilijker doet dan WIndows 98, tenminste de eerste verbinding maken gaat bij mij met WIndows XP uiterst moeizaam. Zelf heb ik een Sitecom USB-ethernet adapter voor mijn laptop. Wat daar nog wel eens misgaat is de contact met de kabel. Dat ligt volgens mij aan de connector in die adapter, want ik heb al vele kabels geprobeerd, het maakt allemaal niks uit. Dat de steker er goed in zit overigens goed te zien want als de 3 ledjes (bij mij) gaan branden en blijven branden (met kleine onderbrekeningen) dan is het okay. Als de ledjes alleen maar af en toe oplichten dan zit de kabel er niet goed in.
  Vervolgens, als dat niet goed is gegaan, de IP verbinding initialiseren (IP adres vernieuwen). Normaliter gaat dat automatisch.
 • Als ik rechtstreeks een verbinding maak vanaf de Eminent usb ethernetconverter naar de Motorola kabelmodem werkt het perfect.
  Maar als ik gebruik wil maken van de Sweex router om internet te delen zie je bij de installatie enkel de mogelijkheid om een IP adres te krijgen in combinatie met een ethernetcard en niet voor de usb converter.
  Misschien weet iemand hoe dit dan wel moet ?
 • wat doet ie als je toch voor ethernet kiest ?
  Het is een convertor die usb omzet naar ethernet.

  Anders zou ik het niet weten, sweex helpdesk misschien ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.