Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Voorstel nieuw netwerk. Op of aanmerkingen?

Anoniem
bosjvd
8 antwoorden
 • Hoi,

  Met het bedrijf waar ik werk, gaan we verhuizen. Het is een bedrijfje van 10 man, dus een systeembeheerder is er niet. Aangezien ik degene ben die het meeste verstand heb van pc's, is mij opgedragen om een nieuw netwerk voor het nieuwe pand te bedenken. Ik heb dit even in een tweetal plattegronden ingetekend. Graag zou ik willen horen wat mijn medeforummers denken hiervan en wat zij eventueel anders zouden doen. Aangezien de plaatjes best groot zijn, zal ik alleen de links ernaar posten:
  [b:d820f61b19]http://www.kooijdekker.nl/beg.GIF[/b:d820f61b19]
  [b:d820f61b19]http://www.kooijdekker.nl/1e.GIF[/b:d820f61b19]

  Bij voorbaat dank voor jullie hulp.

  vriendelijke groet,

  Rob
 • Een bedrijf laten doen. Kan wel zelf maar is wel complex, en er komt ook nog een stukje onderhoud en dergelijke bij kijken.
 • ja, daar heb je wel gelijk in.
  Maar ja, heb vandaag met mijn baas gesproken, en die vindt een server onzin en teveel geld kosten. Dus trek ik mijn handen ervanaf en blijven we vrolijk doorploeteren zoals we nu doen:
  10 computers middels een switch aan mekaar knopen en iedereen vrolijk beheerders rechten en alles geven. Ik ben er klaar mee, wel 20000 uitgeven aan een nieuwe kantoorinrichting en dan beknibbelen op de IT… Minstens zo belangrijk. :-? Nou ja, in ieder geval bedankt voor je advies!

  Oh ja, merk net een foutje in mijn eigen tekeningen: al die routers moeten switches zijn :)
 • dan merkt je baas vanzelf wel wanneer alles in elkaar stort. mijn tip: zorg dat in ieder geval je eigen spullen gebackuped zijn.

  d.
 • In 2004 nog steeds IT als zorgenkindje……… Een bedrijf moet toch zeker goed beveiligd worden. Heeft je baas daar wel aan gedacht?

  Slechte zaak, maar goed. Goede back-up is nu zeker verstandig..
 • Ook qua backup had ik een goeie oplossing in de server bedacht, een stelletje 160 Gb raid schijven. Maar ja, dat gaat dus ook niet door. Wat we nu doen que backuppen is vrij primitief. Externe USB 2.0 10 Gb harddisk, en middels een batch file worden daar elk uur de gewijzigde bestanden van de projectenmap op gekopieerd. Die verhuizing leek me een mooi moment om dat ook eens aan te pakken….
 • Zo'n mooie backupoplossing is het niet om een stelletje RAID-schijven in je server te stoppen. RAID zorgt alleen voor fouttolerantie op je bestandssysteem, maar als backup gaat het niet functioneren. Je gaat toch niet iedere dag schijven in je server verwisselen?

  Je maakt een veel betrouwbaardere backup op tape. Die kun je tenminste iedere dag verwisselen en makkelijk mee naar huis nemen. In een harde schijf zitten ook nog een fijn-mechanische onderdelen, terwijl een tape wel tegen een stootje kan. Ook als de huidige PC's blijven staan raad ik aan om backups op tape te maken.
 • het was ook wel de bedoeling om er uiteindelijk een tapestreamer in te zetten, maar ik had dat nog niet uitgezocht. Eerst maar eens de rest op rit krijgen. Gelukkig had ik nog lang niet alles uitgezocht, weet nu dat het niet meer hoeft! :evil: Nou ja, ik zorg gewoon dat mijn werk goed gebackupped wordt :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.