Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Bestanden delen

Anoniem
-TeR-
18 antwoorden
 • Ik kan nog steeds geen bestanden delen. :x
  Is het nodig om de instellingen van dit venster handmatig intestellen? Of kan ik dat gewoon op automatisch laten staan?

  [img:8aba161120]http://www.multikabel.nl/images/faqimages/530668719.jpg[/img:8aba161120]
 • Het eerste genoemde heeft niks met het laatste te maken. nou een beetje dan…
  De instelling van het tcp/ip hangt af van je intenretverbinding (als je deze wilt instellen of netwerk (als je deze wilt instellen) en zo kun je de bestanden dan delen..
  je ziet het wat meer info is welkom.
 • Nou mijn Internet verbinding is: Kabel, Provider: MUltikabel.
  Besturings systeem: WinXP Pro Sp1
  Het is een bedraad netwerk, Router is [b:23392bd3f0]Linksys Etherfast Cable/DSL Router with 4-port Switch[/b:23392bd3f0] Model: BEFSR41.

  Ik kom al in de knoei te zitten als ik de wizzard Netwerk instellen kies?
 • Op zich niet, tenzij je iets "fout" instelt. Bestandsdeling moet je in XP aanzetten bij eigenschappen van de netwerkkaart (klik op bv Status op Lan verbinding en dan op Eigenschappen). Dit is de eerste stap. Vervolgens moet je voor elk station of printer aangeven of je die wilt delen. Dat kan bv via Deze Computer en vervolgens rechts klikken op een station (bv C:) en vervolgens te klikken op Delen en beveiliging. Laat je vervolgens niet afschrikken door de gegeven waarschuwing, anders wordt er nog steeds niks ingesteld. Voor de printer geldt iets vergelijkbaars, alleen dan naar de Printer zelf gaan (bv via Start-Instellingen-Printer en faxapparaten). De help van WIndows legt dit volgens mij ook heel goed uit (klik op Start en vervolgens op Help en ondersteuning).
 • Bestands indeling aanzetten heb ik gedaan, ik heb er een vinkje bij geplaatst. Ik heb het delen en beveiligen bij de D:\ gedaan, er komt een handje bij te staan als ik in deze computer kijk.

  En dan.
 • [quote:74324a0216="-TeR-"]Bestands indeling aanzetten heb ik gedaan, ik heb er een vinkje bij geplaatst. Ik heb het delen en beveiligen bij de D:\ gedaan, er komt een handje bij te staan als ik in deze computer kijk.[/quote:74324a0216] Dan ben je voor dat station of voor die printer klaar. Daarna moet de gedeelde stations zichtbaar worden als je klikt op Netwerklocaties of Netwerkomgeving oid. Ook als dat op een andere computer is die correct is geconfigureerd. Die andere computer hoeft daarvoor niet persé zelf bestandsdeling toe te staan. Denk nog wel aan eventuele firewalls die moeilijk kunnen doen.
 • Hoef ik niet de wizzard thuisnetwerken te volgen??
  Dus als ik deze stappen heb gedaan moet hij 't doen, want met de wizzard kom ik ook niet uit. :-?
 • Ik heb de instellingen gedaan:

  [code:1:5dd4c18a28]Op zich niet, tenzij je iets "fout" instelt. Bestandsdeling moet je in XP aanzetten bij eigenschappen van de netwerkkaart (klik op bv Status op Lan verbinding en dan op Eigenschappen). Dit is de eerste stap. Vervolgens moet je voor elk station of printer aangeven of je die wilt delen. Dat kan bv via Deze Computer en vervolgens rechts klikken op een station (bv C en vervolgens te klikken op Delen en beveiliging. Laat je vervolgens niet afschrikken door de gegeven waarschuwing, anders wordt er nog steeds niks ingesteld. Voor de printer geldt iets vergelijkbaars, alleen dan naar de Printer zelf gaan (bv via Start-Instellingen-Printer en faxapparaten). De help van WIndows legt dit volgens mij ook heel goed uit (klik op Start en vervolgens op Help en ondersteuning).[/code:1:5dd4c18a28]

  En wat moet ik nu doen volgensmij de Wizard thuis netwerken???
  Als dat zo is, hoe moet ik die wizzard invullen???
  kunnen jullie me daarbij helpen.
 • De netwerk wizard moet je volgens mij altijd uitvoeren en anders is het op zijn minst vermoedelijk de makkelijkste manier op de instellingen goed te zetten dan wel te controleren. Heel misschien is het niet nodig als je alle instellingen zelf weet te vinden.
  En is het echt zo moeilijk? Noem de moeilijke termen, waar begrijp je het niet meer? BIjvoorbeeld bij residential gateway? Dat is in ieder geval de optie die je volgens mij moet kiezen (vanwege je kabel abonnement). Vervolgens iets met thuisnetwerk, toch niet echt moeilijk? Dan computer naam en groepsnaam. Voor elke computer dus andere computer naam kiezen. De groepsnaam voor elke computer hetzelfde kiezen. Tja, wat kun je nog meer instellen? Laat Windows het zelf uitzoeken bijvoorbeeld. Echt, niet te bang zijn. Er kan heel weinig misgaan.
 • Wat ik rood gemarkeerd heb daar kom ik niet uit.

  Ik zal laten zien wat ik doe bij [b:eb294dbfbe]de wizard Netwerk instellen[/b:eb294dbfbe].
  Volgende / Volgende
 • [quote:d3f164f648="-TeR-"]Ik zal laten zien wat ik doe bij [b:d3f164f648]de wizard Netwerk instellen[/b:d3f164f648].
  Volgende / Volgende
 • Ok bedankt, ik ga het ff proberen nogmaals bedankt. :D
 • Als ik de instellingen van de netwerk wizzard doe op bijde computers, dan kan ik via PC1 op PC2 kijken maar andersom niet???, dan krijg ik deze fout melding, en als ik ff niks doe en wil later het internet opgaan is me verbinding weg, en als ik me computer opnieuw opstart dan heb ik weer verbinding. :-?

  [img:519c771e0d]http://members.lycos.nl/tercounterstrikenl/hpbimg/netwerk-fout.gif[/img:519c771e0d]
 • De IP instellingen zijn dan nog wel hetzelfde? Te controleren met ipconfig. Het klinkt namelijk als een conflict tussen 2 computers. De ene die de instellingen van de ander wijzigt oid. Staan alle firewalls uit of op veilig? Soms is ook de bestandsdeling niet goed ingesteld.
 • Ik had de firewall's op bijde computers uitgezet om ff te proberen. Dus ik moet ff ipconfig/renew doen op bijde computers?
 • Het lukt, :D ik heb op bijde computers ipconfig/renew gedaan en nu kan ik in bijde PC's kijken. nu nog ff de firewall veranderen.

  Mag ik je hartelijk bedanken voor je hulp, Hans. :D
 • Ik zit alleen nog met 1 probleem, nu voeg ik de mijn documenten toe om te delen, en als ik hem boven wil openen krijg ik de eerder vernoemde foutmelding weer, ik kan dan wel gewoon in de andere locaties komen.
 • En als je gewoon via "C:", "Documents and settings", "Gebruikersnaam", "Mijn documenten"gaat?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.