Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Internet sharing werkt niet, netwerk wel

Anoniem
Lionhead
3 antwoorden
 • Wie kan me helpen:

  Ik heb een PC met XP Prof en een laptop met win98. Ik heb een netwerk aangelegd met een cross-kabel. Ik share de harde schijf van de laptop. Via het netwerk kan ik dus op mijn PC bestanden overzetten vanaf mijn laptop. Nu wil ik ook internet op mijn laptop hebben. Ik heb een @home verbinding op mijn PC. Ik heb geen router en ik wil er ook geen. Ik wil dus gewoon via de netwerkkabel verbinden. Ik heb de Internet connection sharing in WinXP aangezet, maar op mijn laptop krijg ik maar steeds geen internet.
  Mijn instellingen:
  PC: WinXP pro
  IP: 192.168.0.1
  subnet mask: 255.255.255.0

  laptop: Win98SE
  IP: 192.168.0.2
  subnet mask: 255.255.255.0
  gateway: 192.168.0.1

  Ik zie wel bij Network connections op mijn PC bij status Enabled, shared, firewalled staan. Die firewalled snap ik niet helemaal. Ik heb de standaard firewall uit en maak gebruik van Norton Internet Security. de range van 192.168….. is 'vrij'.

  Wie kan mij helpen om op mijn laptop het internet werkend te krijgen?

  Groet,

  Harry
 • Netwerkkaart van @home, in mijn netwerklocaties, eigenschappen, tabblad geavanceerd, hokje andere netwerkgebruikers mogen via de inter……………. aan vinken, dan instellingen en bij de verschillende mogelijkheden het ip adres van die andere netwerkkaart n je pc zetten. (192.168.0.1)

  Netwerkkaart in je labtop op DHCP zetten.

  Dan moet het werken……
 • Thnx! Ik wist niet dat het zo makkelijk zou zijn….;-)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.