Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

2 pc's met netwerk kabel verbinden

Anoniem
Henk Bakker
5 antwoorden
 • ik heb 2 computers met alle twee een netwerkkaart en ik heb een netwerk kabel gekocht maar nu krijg ik de twee computers niet met elkaar in verbinding ik heb trouwens windows xp kan iemand mij vertellen hoe ik de netwerk instellingen moet instellen?


  al vast bedankt


  johan
 • Heb je wel een cross kabel? Die is benodigd. Verder kun je in XP de wizard netwerk instellen gebruiken. [b:d7cf40ce00]start>programma's>bureau-accesoires>communicatie>wizard netwerk instellen. Succes![/b:d7cf40ce00]
 • ik heb deze kabel gekocht
  Sweex Kabel UTP Cat5E 15M Yellow KA000190

  kan deze kabel dan niet?  johan
 • Deze kabel staat niet op de site van sweex. Maar als het een cross kabel is, staat dat meestal wel duidelijk op het doosje. Met een straight kabel gaat het nooit lukken. Je kunt het ook controleren aan de kleuren van de kabeltjes in de stekker. Als die precies gelijk zijn, heb je een straight kabel.
 • Je hebt inderdaad een "straight' kabel gekocht. Deze kun je alleen aansluiten op een [i:1cd19711f9]hub[/i:1cd19711f9] of [i:1cd19711f9]switch[/i:1cd19711f9]. Vandaar gaat een tweede kabel naar de andere pc. Zo leg je een "ster" netwerk aan als je meerdere pc's aan elkaar wilt knopen.
  Om enkel 2 pc's te verbinden heb je inderdaad een cross kabel nodig.
  Het verschil is dat een straight kabel de pinnen 1 t/m 8 doorverbindt naar resp. 1 t/m 8, dus het "zend" draadje naar de "zend" pin en de "ontvang" draad naar de "ontvang"pin. Bij een cross-kabel zijn de "zend" en "ontvang" draadjes omgewisseld; "zend" op de ene is verbonden met de "ontvang" van de andere en omgekeerd.
  Alleen dan "zien" de pc's elkaar, met een straight kabel staan ze allebei eindeloos op elkaar te wachten… :-)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.