Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

geen toegang maar pingt wel en bij zoeken ziet andere comp

bennauw
6 antwoorden
 • Ik heb een laptop waarbij ik alles naar mijn gevoel goed heb ingesteld:
  Via een router krijgt ie een IP adres, bij zoeken naar een computer ziet ie die ook, maar heeft geen toegang.
  Ik zie geen werkgroepnaam en dus ook geen eigen gedeelde bestanden.
  Bij mijn netwerklokaties de melding "Kan geen toegang krijgen tot netwerk". vanuit een andere PC is de laptop totaal berijkbaar. wat zie ik over het hoofd?
 • bij het item wat gedeeld is, heb je daar de rechten/machtigingen wel goed staan, en geen gebruikerslimiet ingesteld?
 • Windows versies? Firewall aan/uit? Bestandsdeling goed ingesteld? Welke foutmeldingen zie je precies? Op zich moet je de computernaam gaan zien en dat meldt je ook. Omdat je ook kan pingen lijkt het netwerk technisch in orde.
 • Windows 98 2e, geen firewall, Ik zie geen computernaam, alleen "volledig netwerk" Als ik hier op klik dan krijg ik de melding "kan netwerk niet doorzoeken" "kan geen toegang krijgen tot netwerk". Dit probleem is alleen om de laptop.
 • Ik heb geen antwoord alleen wel exact hetzelfde probleem. Ook alleen op mijn laptop en ook met windows 98SE. Desktop doet het prima en vandaaruit kan ik de laptop ook zien. Laptop heeft keurig IP adres gekregen in de DHCP server en staat daar ook in als aangemeld met correcte naam. Internetten vanaf de Laptop gaat ook prima, alleen als ik vanaf de Laptop de gedeelde schijven van de desktop wil gebruiken gaat het fout. Bij klikken op ' entire network' volgt de fout melding ' unable to browse the network' .
 • Welke primaire netwerk aanmelding gebruik je? Microsoft Family of Windows aanmelding?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.