Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draadloze verbinding valt steeds weg

Anoniem
p.v.hoek
7 antwoorden
 • Ik heb thuis een desktop PC en een laptop. Nu wilde ik, in verband met meerder gezinsgenoten, met beide computers tegelijk het internet op. Dus had ik een router en een PCMCIA kaartje aangeschaft. (WIFI zit nl. niet standaard in mijn laptop.)

  Op de desktop PC werkt alles naar behoren en als ik mijn laptop met een cross-cable aansluit op de router werkt alles goed.

  Zodra ik met mijn laptop draadloos het web op ga krijg ik verbindingsstoringen. Zelfs als ik naast de router werk. De verbinding valt gewoon uit.

  De router en het draadloze kaartje zijn beide van SMC en de computers draaien beide op Windows XP Home.

  Weet iemand een oplossing voor dit probleem?
  Bij voorbaat dank.
 • Ik zou me eerst even overtuigen van de juiste werking van de hardware. Probeer het een en ander eens op een andere pc.

  Niet geheel duidelijk is of je ooit een stabiele draadloze verbinding in het netwerk hebt gehad, met de mogelijkheid tot het kopieeren van bestanden en dergelijke.

  Om even op de zaken vooruit te lopen: indien de hardware okay is, kun je eens proberen de eventueel meegeleverde software te gebruiken voor het management van de verbinding.

  Het houdt in dat WindowXP dit niet verzorgd, de kans dat die programmatuur dit beter doet is niet nul. Handmatig uitschakelen van deze functie van WindowsXP is misschien nodig.
 • In windows XP de Wireless Zero Configuration service stoppen en disablen en de software van het WiFi-kaartje gebruiken om de verbinding op te zetten, di is een bekend probleem in XP.
 • Bedankt voor de snelle reacties.

  Ik heb de Wireless Zero Configuration service stopgezet. Het lijkt erop dat alles nu goed werkt. 8)
 • Moet de Wireless Zero Config niet een sticky topic worden? Lijkt me erg handig:)
 • Helaas heb ik hetzelfde probleem maar hoe schakel ik die Wireless Zero Configuration uit en heeft dat andere concequenties?
 • [quote:a5aedae6da="p.v.hoek"]Helaas heb ik hetzelfde probleem maar hoe schakel ik die Wireless Zero Configuration uit en heeft dat andere concequenties?[/quote:a5aedae6da]

  Op een Engelstalig WindowsXP-pro:

  - klik rechts op: My Computer, kies: Manage
  - kies in het linker gedeelte: Services and Applications
  - kies in het rechter gedeelte: Services
  - klik rechts op: Wireless Zero Configuration en kies Properties
  - kies onder Service status: Stop
  - kies onder Startup type: Disabled
  - klik: OK

  Het uitschakelen hiervan heeft als consequentie dat je nu een ander programma (dan deze Window's Service) moet toepassen om de gebruikte 802.11 adapter te configureren. Mijn ervaring is dat zoiets wordt meegeleverd met de betreffende hardware.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.