Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Draadloos: Krijg geen internetverbinding

Anoniem
Sjaak Mat
5 antwoorden
 • Hallo

  Sinds kort ben ik,naast mijn sitecome router, in het bezit van een Linksys router (WRT54G) en een adapter van Linksys (WPC54G). Dit heb ik aangeschaft om draadloos te kunnen internetten.

  Nu heb ik 3 PC's én de linksys router gekoppeld aan mijn sitecom router. Aan mijn Linksys router is een PC geknoopt.

  Linksys router is beveiligd met MAC filter, WEB, SSID broadcasting uitgeschakeld en de firewall staat aan.

  Welnu, internetten op de PC lukt wel, maar op mijn latop lukt het maar niet :evil: . Ik heb wel verbinding (ook al valt deze geregeld weg). Signaalsterkte is uitstekend.

  Ik heb geprbeert om de channels te veranderen, beveiliging uitgezet (WEB en SSID braodcasting), Windows zero configuration uitgezet, ben op de linksys site geweest NIETS schijnt te werken :cry: :cry: . Ook in diverse forums kan ik geen oplossing vinden.

  Wie kan me gelukkig maken… met een antwoord :roll:
 • Het wegvallen van de verbinding kun je mogelijk oplossen door niet gebruik te maken van Windows voor de configuratie van de netwerkverbinding, maar door gebruik te maken van de eventueel bijgeleverde software voor dit doel. Deze software schakelt mogelijk de Windows configuratie van de verbinding uit, je kunt het voor de zekerheid ook voor installatie van die software handmatig doen door de service Windows Zero Configuration uit te schakelen.

  Zet 'Enable IEEE 802.1x authentication for this network' eens uit. Vraag me niet waarom, maar ik heb meegemaakt dat dit uitvallen van de verbinding veroorzaakt.

  Beveiliging wel of niet gebruiken is normaal gesproken denk ik niet van invloed op het tot stand komen van een verbinding.

  Test de hardware op een andere pc.
 • Beste Jaap,

  Ik zie de optie wel, maar hij is "grijs" ik kan um dus niet uit klikken… Misschien komt dat omdat ik WPA beveiliging aan heb staan. ik kan eens kijken wat er gebeurt als ik WEB inschakel en of ik dan zonder dat IEEE gebeuren een (stabielere) betere verbinding heb .

  U hoort nog van mij..
 • Inderdaad,

  Wanneer je WPA inschakeld, dan wordt 'IEEE 802.1x authentication for this network' automatisch geselecteerd en kan niet worden uitgeschakeld! Wanneer WEB wordt ingeschakeld dan kan de optie wel worden uitgezet.

  Heeft het geholpe? Nee… Ik zie wel het netwerk van de buren, maar mijn eigen netwerk NIET!:(

  Ik blijf proberen. Dus als iemand nog suggesties heeft :lol:
 • Kun je niet gewoon de sitecom router uit je configuratie kieperen?

  Anne

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.