Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

netwerkkaart

Anoniem
Belg
6 antwoorden
 • ik wil een netwerkje aanleggen met 3 computers en ik ga gebruikmaken van een sitecom router, en ik heb reeds een kabel verbinding met internet. inmiddels weet ik dat ik dan een zg. straight kabel moet gebruiken tussen de comp. en de router.
  mijn vraag is nu, moet de pc die verbonden is via een kabelmodem met het net ook nog een netwerkkaart bezitten.
  (de kabel van het het modem is via een verloop? verbonden met de usb poort)
  wie weet er antwoord b.v.d.

  huub
 • Nee, voor een USB modem heeft dat geen zin. Overigens zou ik verwachten dat je router nodig hebt die een USB ingang heeft. Met de huidige configuratie lijk je geen router/switch nodig te hebben en is een switch voldoende. Deze vraag past volgens mij beter in je andere topic of betreft het nu een andere aansluiting?
 • Overigens, wat voor soort verloop gebruik je? En weet je zeker dat het een USB aansluiting betreft?
 • beste hans.
  er komt een utp kabel vanaf het modem naar mijn comp. en aan het einde van deze kabel zit een klein kastje (groen) ongeveer 7x5x3cm waar aan het andere uiteinde een kabel uitkomt die naar de usb poort
  gaat.
  mijn provider is @home.

  huub
 • hans
  het betreft nog altijd de zelfde aansluiting.
  en ik dacht voor wat betreft de andere topic laat ik maar op 2 plaatsen
  vragen dan krijg ik messchien vlugger antwoord, vandaar.

  huub
 • Voor de context was het makkelijker geweest dat beide gecombineerd waren. Als je iets toeveogd schiet je onderwerp toch weeromhoog en vraagt dan vanzelf meer aandacht.
  Mijn indruk is dat je het groene kastje uiteindelijk niet meer nodig hebt. Maarre, niet gelijk verwijderen omdat soms een router/switch niet geheel probleemloos wordt ingesteld. Je heb in de host computer in principe 1 netwerkkaart nodig. Dat groene kastje zou op zich als netwerkkaart kunnen fungeren. Maar ja, ik zou daarvan de instellingen pas aanpassen als de router is geconfigureerd. Want er is dan geen weg terug tenzij je weet hoe een en ander moet worden ingesteld.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.