Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

netwerk wisselen

Anoniem
Hans.Vosman
9 antwoorden
 • hallo allemaal,

  ik heb een probleempje. Ik zal eerst even mijn situatie uitleggen. Ik heb een computer boven staan en een computer beneden. Ook hebben we een modem voor adsl. ik heb een kabel van de modem naar de computer boven, een kabel van de modem naar de computer beneden en een kabel tussen beide computers.
  Nu is mijn probleem hetvolgende: wanneer ik op een plek een kabel heb gewisseld, en daarna weer terug wissel, dan is het netwerk weg. Hij ziet dan wel dat de kabels verbonden zijn, dus aan de kaart of aan de kabel ligt het niet. Maar hij maakt geen netwerk. Tot nu toe ben ik er altijd nog uitgekomen door netwerkbruggen te maken/ te verwijderen, thuisnetwerken te installeren of één van de andere voor de hand liggende mogelijkheden. Elke keer werkt een andere oplossing, maar ben ik er wel enorm lang mee bezig.
  Dit vind ik gek en lijkt me zeker niet handig, weet iemand misschien een oorzaak en/of oplossing voor dit probleem??

  Alvast Bedankt

  Miriam
 • Ik snap niet waarom je een aparte netwerkkabel tussen PC boven en beneden hebt liggen.

  De router modem is toch meteen een switch. Dus via dat netwerk zien ze elkaar toch en zou je bestanden kunnen uitwisselen…. Of zie ik dat verkeerd.

  Dan heb je al dat gevogel met netwerkbruggen enz. niet meer.

  W.
 • die modem heeft maar 1 netwerkuitgang, dus ze zijn niet tegelijkertijd gekoppeld aan de modem. Dit heeft tot gevolg dat ik wanneer ik bestanden uit wil wisselen wel een netwerk kabel nodig heb, of nog een andere hub o.i.d. moet aanschaffen. Ik dacht echter geld uit te sparen, omdat ik er geen moeite mee heb het kabeltje te verwisselen
 • Misschien voldoende om de kaart informatie te vernieuwen en of de router/modem aan/uit te schakelen of de computer opnieuw op te starten. Kijken wat voor tijd het kost om de netwerkkaart te laten herkennen, zo vermoedend wat een avondje stappen kost dan lijkt me het niet hebben van een router/hub/switch eerder een marteling dan een zegen.
 • die eerste mogelijkheden werken niet, want die heb ik allemaal al vaak genoeg geprobeerd en zonder router/hub zou het toch ook mogelijk moeten zijn!!
 • Welke Windows versies betreft het? Welk type modem gebruik je? Windows 98 schijnt wat meer moeite te hebben om een nieuwe verbinding met een 510 modem te maken. Maar op zich zie ik dat niet als 'netwerk' werkt niet. Maar meer als geen netwerkverbinding met modem. Het je computer ook al ingesteld met een vast IP adres?
 • ik heb op beide computers windows xp, en als modem speedtouch (wat kan ik er nog meer over vertellen)
  en vaste ip adressen heb ik nog niet geprobeerd, weet niet hoe dat werkt, de computer boven is alleen wel een laptop waar ik mee geregistreerd sta op andere plaatsen. Op andere plaatsen wil ik nog wel goed kunnen werken.
 • Draai eens ipconfig, vanaf de "Opdrachtprompt" venster, anders zie je nog niks. Wat zie je dan (op beide computers) als deze een tijdje zijn aangesloten op het modem?
  In principe moet je de kaarten instellen op IP adres 10.0.0.150 oid via een soort van "inbel"-verbinding. Je zou in ieder geval wat kunnen experimenteren (niet op je laptop kennelijk …). Zo op afstand moeilijk te beoordelen wat er fout gaat.
 • Begin niet met vaste ip-adressen, want je krijgt dan geen internetverbinding meer. Je ADSL provider reikt je namelijk een ip-adres uit bij het maken van een verbinding. En daar zit hem direct ook het probleem. Het ip-adres dat je van je provider krijgt strookt niet met de ip-adressen van je thuisnetwerk. Je moet na het switchen van de kabel je ip-adres vernieuwen. Dat doe je d.m.v. de hierboven genoemde tool ipconfig. Typ op de command-prompt (je mag er ook een shortcut op de desktop van maken) "ipconfig /release" en vervolgens "ipconfig /renew". Het kan overigens ook werken met alleen ipconfig /renew, maar dat moet je maar eens proberen.

  Als je voordat en nadat je dit alles doet "ipconfig /all" typt, kun je het verschil zien.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.