Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Printer delen via internet

Anoniem
Dilbert
5 antwoorden
 • Vraagje. Ik heb een printer aangesloten staan op mijn computer die rechtstreeks op mijn kabelmodem staat aangesloten. Die printer kan ik gebruiken met alle computers in mijn netwerk. Nu wil ik die printer ook door mijn vader laten gebruiken, maar die woont ergens anders. Weet iemand of hij via zijn internetverbinding gebruik kan maken van mijn printer? Wij hebben allebei een statisch IP adres.

  Alvast bedankt.
 • vermoed dat dat niet zal lukken, niets gevonden op google?
  elie
 • Het zou wel kunnen maar dan moet je een eigen server hebben en dat is moeilijk. Dan moet een je een speciale server maken waar je vader dan op inlogt via het internet. En die server koppel je dan aan de internet/netwerk server. Onmogelijk voor iemand zonder opleiding in IT/server technieken dus.
 • onmogelijk? gewoon een vpn'tje maken. :-? :D

  jij accepteerd dat je binnenkomende connecties toelaat en maakt een gebruiker aan op je pc. ( vb gebruiker A )
  nu maakt je vader een nieuwe vpn verbinding aan met het wan ip van je compu. verder voert hij de gegevens van gebruiker A in. en voila hij zit op jou netwerk.

  als hij op jou netwerk zit kan hij dus ook je printer gebruiken. moet je deze wel delen! :P

  d.
 • Nog simpeler als je met Microsoft werk, Dan zet je gewoon je machine rechtstreeks op het Internet en als jouw PC een echt Internet address heeft en jij zet daar de File en printersharing op aan dan kan je gewoon printen en de files ervan afhalen.
  Enige probleem is dat een ieder die er achter komt dit ook kan, dus wat Dilbert zegt: [quote:3f16d9c4bd]gewoon een vpn'tje maken[/quote:3f16d9c4bd]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.