Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Router Time-out?

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Ik wil met een pc en een laptop tegelijkertijd het internet op kunnen gaan. Nu zijn er een aantal mogelijkheden. Ik wil hier even checken of ik op de juiste weg zit qua simpelste oplossing. Internet komt binnen via ADSL ethernet modem.

  - Adsl modem aansluiten op WAN aansluiting router. Van de router via UTP naar de 2 systemen.

  of

  - kan ik beter gebruik maken van een hub/switch.

  Het moet makkelijk te realiseren zijn, daarom vraag ik ook voor de makkelijkste oplossing.
 • koop een ethernet Router, die hebben tegenwoordig standaard een 4 poort switch (10-100) onboard. Je hebt ze al voor 25-30 euro
 • Zo, paar dagen verder en ik heb het volgende gedaan.

  Ik heb de Q-Tec 790RH Router (4-p switch) aangeschaft en die aangesloten op het Telindus 1111 ADSL ethernetmodem. Alles werkt eigenlijk prima. Beide PC's hebben een lokaal IP-adres en de router regelt het verkeer naar buiten toe. Beide PC's zien elkaar en kunnen aan data-overdracht doen. Internet gelijktijdig of apart ook geen probleem. Maar, nu het volgende. Na een tijdje valt de internetverbinding weg als deze een poos niet actief is geweest. Ik kan dan wel nog het netwerk zien en bereiken maar geen internetpagina meer openen. Het modem kan ik ook niet meer pingen. Het lijkt erop dat de router of het modem na een tijd van inactiviteit een time-out krijgt. Ik moet dan het modem en router resetten en na een ipconfig /renew doet ie het meestal weer. Maar het probleem blijft steeds terugkomen.

  Wie weet raad?
 • Niemand een idee?
 • al geprobeert de routher re restetten

  is die ook down als je via kabel er op gaat

  (woon jij in nijmegen aan de beijnen straat me over buur man heeft het zelfde probleem)
 • Ja, router moet ik dan steeds resetten, zie mijn bovenstaand verhaal.Ik weet niet wat je bedoelt met via de kabel erop gaan. En ik woon niet in nijmegen. Het probleem is er btw niet als ik één pc aansluit op de modem. Router blijft ook functioneren want als internet wegvalt is het netwerk nog altijd functioneel, getest met 3 pc's. Alledrie Win2K pro sp4.
 • stel "enable ping to keep alive" soms vallen verbinden "in slaap" neem ook contact op met je ISP want fout kan bij hun liggen
 • Ik heb de idle-time van 10 minuten naar 0(oneindig) gezet. Even zien wat ie nu doet.
 • Idle time is voor administrator-sessie, werkt dus nog niet. Kan het probleem ook erin zitten dat ik de router heb ingesteld als static ip en dat als de provider dat niet slikt dat ie na verloop van tijd eruit klapt? Anders moet ik eens gaan rommelen met PPPtp of ppp0p protocollen. Denk namelijk dat daar nu het probleem in zit.
 • Kan ook aan de ISP liggen. Probleem heeft casema bijvoorbeeld.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.