Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

probleem aanleg ADSL (draadloos)

Anoniem
bbx
9 antwoorden
 • Ok mensen,

  ben ik heel erg blij omdat ik (voor op mijn kamer) mijn draadloze adslsetje binnen heb gekregen:

  Speedtouch 570/570i met de benodigde accesoiresen…..
  Zelf heb ik gekocht de sitecom WLAN Pci kaart, omdat KPN alleen een pcmcia kaartje voor de laptop meegeleverd hadden.

  Nou heb ik (volgens mij) alles goed geinstalleerd. De router/modem doet het gewoon en volgens de computer is de wlankaart ook goed geinstalleerd. Nou heeft KPN een cdtje meegeleverd, om je router/modem te installeren. Gaat het programma dus zelf zoeken naar router. Maar hij vindt die router helemaal niet. Hij komt niet verder dan TCP/IP initialisatie. (heb ff geen screenshots)

  Moet ik eerst handmatig die ipnummers invoeren? (heb ik geprobeerd maar geen resultaat, kan het natuurlijk fout hebben gedaan. :wink: )

  Wat doe ik verkeerd? Is er iets stuk?

  Alvast bedankt voor het meedenken.
 • Ben je met een andere computer wel bedraad met de router verbonden, want meestal moet je eerst nog wat instellingen nalopen om het draadloze gedeelte aan de praat te krijgen.
 • Standaard staat bij de nieuwste speedtouch de WEP encryptie ingeschakeld. Deze moet je door je 10.0.0.138 in te typen in je browservenster opheffen. Je komt dan in het configuratiescherm van je modem. Dan moet je in het menu other places (links, uitklappen) de optie wirerles kiezen en dan de beveiliging invoeren. Deze moet namenlijk op je pc en op de modemconfiguratie hetzelfde zijn. Kies voor 64 bit, dit is sneller op een draadloos netwerk. eerst via de draadloze netwerkkaart (configuration profile, edit profilet,klikken op beschikbaar netwerk, dan eigenschappen en daarna de letter-cijfers invoeren. daarna ok. Dit zelfde moet je dus in je modemconfiguratie doen. dan apply en dan save all.
  zo heb ik het toen ook gedaan
  succes
 • ok bedankt.

  jij had hetzelfde probleem?

  Want ik krijg namelijk in het begin helemaal geen verbinding tussen die twee.

  Trouwens heb ik hem nog niet gedraad geprobeerd. Kan ik ook nog proberen.
 • Grmbls..%$#%

  Nou heb ik op mijn Laptop met Windows ME de draadloze internetverbinding draaiende. Alles doet het perfect. (combinatie tussen de Speedtouch 110 pcmcia en Speedtouch 570 router.)

  Op mijn echte computer met windows XP, heb ik de Sitecom Pci kaart geinstalleerd, en deze twee krijg ik voor geen meter met elkaar in verbinding. Automatisch, via de KPNcd niet, en als ik het manueel instel, dus invoeren van WEPcode, TCP/IP instellingen etc krijg ik gewoon geen verbinding. Het icoontje van Sitecom in mijn taakbalk, blijft ook gewoon op scannen staan. Weet iemand een oplossing op mijn probleem?

  Pls.
 • De procedure is iets gewijzigd. Tot begin februari moest je de SSID sleutel van de 570 handmatig invoeren in de eigenschappen van je 'draadloos netwerk'. Als je dat had gedaan stopte je de groene KPN CD in je PC en liet je de 'setup' draaien. Als hij begon met zoeken naar de 570 drukte je op de 570 het rode knopje in tot het powerlampje amber/groen begint te knipperen. Zo werd de aanmeldprocedure gestart. Tegenwoordig is het zo dat je draadloze netwerk automatisch de SSID sleutel krijgt aangeleverd. Dus als naam van je draadloze netwerk krijg je dan iets van 'SpeedTouch XXXXX'. Je moet tegenwoordig echter de WEP sleutel handmatig invoeren die geprint staat op de sticker op de onderkant van de 570. Deze is iets van 26 tekens lang. Let op: Hexadecimaal! Dus een '0' is cijfer nul. Deze kun je invoeren bij de eigenschappen van je draadloze netwerk. Uiteindelijk krijg je een 104-bits codeersterkte. Dit kun je tenminste onder Win XP zien. Als alles goed is gegaan kun bij je clientmanager zien dat je pc een verbinding krijgt met 'HERMES 2". Als je dan de 'setup' draait van de KPN CD moet de pc het modem kunnen vinden. TCP/IP gewoon op 'automatisch'laten staan, niets handmatig invoeren. Oh ja, als je een KPN monteur laat komen kost dat E 189,50…
 • Nou inderdaad, ik heb precies gedaan wat je me verteld hebt, 3234dmtr, tot in het detail, maar zonder resultaat. Ik haal dan het invoerschermpje naar boven van de Sitecom utility, voer de netwerknaam in, de wep hexadecimaal, etc.

  Als ipadres heb ik ingevoerd 10.0.0.150, wat ik gehoord heb van de helpdesk. Dit werkte wel bij mijn laptop die toen die een verbinding had, automatisch een nieuwe ip kreeg. Als ik dit allemaal invoer, gebeurt er helemaal niets. Hij blijft maar scannen en windows geeft ook aan dat er geen draadloze verbinding is.

  Zou die netwerkkaart kapot zijn ofzo? Ik heb hem bij de BCC gekocht en is nu misschien 2 weken oud ofzo. Ik vind het zo vreemd dat ik met mijn laptop het op deze manier wel op kan lossen, maar op mijn gewone computer met XP ik dit niet op kan lossen.

  Ik sta nog steeds open voor suggesties.
 • Zou het volgende ook kunnen werken:

  de pcmcia kaart die ik in mijn laptop heb zitten, dat ik die in mijn gewone computer stop door middel van een pci-pcmcia kaart. Die zijn er toch wel?

  Kan ze alleen niet vinden op pricewatch.

  Suggesties?
 • Als de 570 geconfigureerd wordt met de KPN CD staat DHCP ingeschakeld. Volgens mij krijg je dan met een statisch geconfigureerde netwerkkaart (de Sitecom) een IP-conflict. Het werkt daarentegen wel als de 570 zó uit de doos komt, dwz op fabrieksinstellingen. Vreemd dat je problemen hebt met die Sitecom kaart, ik heb tot nu toe alles wat maar iets met WLAN te maken heeft aan de praat gekregen in combinatie met de 570…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.