Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Wil draadloos internet op laptop.Hoe kan dat?

Anoniem
None
20 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb adsl met daarachter een etech router, waarop mijn pc en laptop aangesloten zitten.Ik wil nu eigenlijk met de laptop draadloos kunnen internetten.

  Is er iets draadloos dat ik op de router aan kan sluiten en een wireless card in de laptop.

  Ik bedoel dus dat mn gewone pc bedraad mag blijven en ik de etech router kan blijven gebruiken gewoon.

  Mijn modem is een speedtouch 510i.

  Kort samengevat wil ik dus op een goedkope, simpele manier draadloos kunnen surfen met de laptop.
 • Je hebt nodig een acces point en een pmcia wifi kaartje.
 • En zo'n acces point, kan ik dat rechtstreeks in de router pluggen?

  Dat heeft zogezegd gewoon een rj 45 aansluiting?

  Kan het dus zowel in mijn adsl modem pluggen(zodat de vaste pc dmv een pci wifi kaart ook draadloos kan) en in de router?
 • Ja.
  Alleen een los acces point en een router met ingebouwd acces point zijn bijna even duur…
 • Heb een accespoint en een pcmcia kaart en het werkt al.Alleen de signaalsterkte varieert nogal, is dat normaal?Zit nu een meter of 6 van het accespoint vandaan.
 • nee dat is niet normaal. zitten er niet twee muren tussen? als je in dezelfde kamer zit als het AP: terugbrengen. wellicht heb je kortsluiting.
  heb ik namelijk ook een keer gehad. maar dat was ook mijn eigen schuld :oops:

  btw: wat heb je gekocht?

  d.
 • Heb een conceptronic Ap en een sweex pcmcia card.In dezelfde kamer werkt het goet.Dan is de verbinding altijd uitstekend, maar als ik beneden zit niet.
  Dan varieert de verbinding van zeer goed tot zeer laag.Bij laag is de snelheid nog 11 mbps en bij zeer laag 5,5 tot 2 mbps.Overigens is dat nog voldoende om de volledige bandbreedte van mijn adsl verbinding te benutten want die is 2048 kbps.Download dan.

  Wordt een zo'n ap altijd zo warm btw?
 • mijn AP (asus 300g w-lan) wordt ook redelijker warm. zet hem trouwens op een hoog punt. dit voorkomt instabiliteit en vergroot het bereik. ik heb een 54mbps AP. deze staat in de nok van mijn zolderkamer. in de woonkamer heb ik 12mbps bereik ( na een tweaktool). dit is normaal. je gaat immers door beton heen.

  d.
 • [quote:e2db2617ed="weert114"]Heb een accespoint en een pcmcia kaart en het werkt al.Alleen de signaalsterkte varieert nogal, is dat normaal?Zit nu een meter of 6 van het accespoint vandaan.[/quote:e2db2617ed]

  Dit is zeker niet normaal. Ik heb een Linksys WAG54G modem/ap/router gehad. De draadloze moden stond bij mij op de 1ste verdieping. Wanneer ik op de begane grond wou internetten viel het signaal helemaal weg. Ik heb deze nu omgeruild voor een US robotics 9601 mode/router/switch en het werkt nu perfect! Ik kan nu overal internetten op min 24 mbps tot max 54 mbps. Deze gaat probleemloos door een bewapend plafon.

  p.s. ik heb m'n linksys usb WUS54G netwerkaart gehouden en deze werkt prima samen met de u.s. robotics.
 • Overigens is de pcmcia kaart van de b standaard dus 11 mbps.Ruim voldoende voor internetten dus.

  Heb ook al geprobeerd de verbinding te beveiligen maar dat lukt me niet echt eigenlijk.Ik wil in het configuratiescherm van het ap inloggen maar dat gaat dus niet.

  Er staat in de gebruiksaanwijzing dat je dan in je browser http://10.0.0.01 in moet typen maar krijg dan de melding dat de pagina niet kan worden gevonden.

  Of moet ik daarvoor de laptop rechtstreeks aan het ap verbinden dmv een netwerkkabel?Of een crossoverkabel?
 • Je moet altijd eerst met een kabel je laptop aan de AP hangen. Zodra je dat gedaan hebt, kun je op de AP aanloggen mbv Internet explorer.
 • [quote:7af2045807="man05"]Je moet altijd eerst met een kabel je laptop aan de AP hangen. Zodra je dat gedaan hebt, kun je op de AP aanloggen mbv Internet explorer.[/quote:7af2045807]

  Gebruik een gewone netwerkkabel om je laptop aan de AP aan te sluiten.
 • Gebruik een gewone netwerkkabel om je laptop aan de AP aan te sluiten.
 • [quote:3c69e543c9="Dilbert"]mijn AP (asus 300g w-lan) wordt ook redelijker warm. zet hem trouwens op een hoog punt. dit voorkomt instabiliteit en vergroot het bereik. ik heb een 54mbps AP. deze staat in de nok van mijn zolderkamer. in de woonkamer heb ik 12mbps bereik ( na een tweaktool). dit is normaal. je gaat immers door beton heen.

  d.[/quote:3c69e543c9]

  Hoi, welke tweaktool is dit, ik heb de zelfde accesspoint (prima ding trouwens) en een Linksys pci kaartje.

  PLMK

  Bas

  owja, ik check net, en volgens windows heb ik nu verbinding met 54 mbit (signaal sterke: Zeerr Goed), 1 verdieping omhoog aan de andere kant van het huis (alle deuren open). Volgens mij klopt hier geen drol van.
 • [quote:8afd404ba6="MagicArena"][quote:8afd404ba6="Dilbert"]mijn AP (asus 300g w-lan) wordt ook redelijker warm. zet hem trouwens op een hoog punt. dit voorkomt instabiliteit en vergroot het bereik. ik heb een 54mbps AP. deze staat in de nok van mijn zolderkamer. in de woonkamer heb ik 12mbps bereik ( na een tweaktool). dit is normaal. je gaat immers door beton heen.

  d.[/quote:8afd404ba6]

  Hoi, welke tweaktool is dit, ik heb de zelfde accesspoint (prima ding trouwens) en een Linksys pci kaartje.

  PLMK

  Bas

  Hoe kom jij in je ap, om dit te configureren?Ik kom er niet in.Als ik in ie 10.0.0.1 intyp, het adres dus van het ap, krijg ik de melding dat de pagina niet weergegeven kan worden.

  Heb alles al geprobeerd maar t lukt niet.Ook niet door het ap rechtstreeks in de netwerkkaart van de laptop te pluggen en ook niet dmv een crossover kabel.

  Is het jou wel gelukt?

  Als ik beveiliging inschakel bij eigenschappen voor de verbinding, komt er een rood kruis door het icoon van de verbinding te staan en kan ik niet meer internetten.

  Dit kan je volgens mij configureren in het ap, maar dat lukt dus niet als ik er niet inkom.Heb hem al gereset maar dat helpt ook niet.

  owja, ik check net, en volgens windows heb ik nu verbinding met 54 mbit (signaal sterke: Zeerr Goed), 1 verdieping omhoog aan de andere kant van het huis (alle deuren open). Volgens mij klopt hier geen drol van.[/quote:8afd404ba6]
 • Je quote is een beetje vaag, dus ik ga ermaar vanuit dat je het tegen mij hebt.

  Ik config via de Accesspoint utility van asus (device finder). Bij zij dit de access point achter een switch dus ik typ in 10.0.0.2 en het werkt. Ik heb het aan de praat gekregen door gewoon bij tcp/ip alles automatisch te laten toe wijzen. En het werkte meteen.
 • Ik heb ook alles op automatisch staan.Zo gauw als ik handmatig wat instel werkt het niet meer.

  Heb een speedtouch adsl modem met daarachter een Etech router, en daaraan hangt dus het conceptronic acces point.

  Het werk op zich wel goed, maar ik wil graag in het ap kunnen om het een en ander te kunnen configureren.

  Zit nu ook met een onbeveiligde verbinding dus.Met inbreken in mijn laptop enzo zal het wel meevallen, maar ik ga toch liever op safe eigenlijk.

  Ik zie btw dat jij een asus ap hebt.

  Dacht dat je dezelfde had dan mij.Vind de documentatie niet zo geweldig bij die conceptronic .Wel in het NL maar erg onduidelijk.

  De handleiding op cd rom is alleen maar in het Engels en dat is bij mij niet van dien aard dat ik dat snel ff lees en vertaal.
 • [quote:eaaf7ff195="weert114"]Ik heb ook alles op automatisch staan.Zo gauw als ik handmatig wat instel werkt het niet meer.

  Heb een speedtouch adsl modem met daarachter een Etech router, en daaraan hangt dus het conceptronic acces point.

  Het werk op zich wel goed, maar ik wil graag in het ap kunnen om het een en ander te kunnen configureren.

  Zit nu ook met een onbeveiligde verbinding dus.Met inbreken in mijn laptop enzo zal het wel meevallen, maar ik ga toch liever op safe eigenlijk.

  Ik zie btw dat jij een asus ap hebt.

  Dacht dat je dezelfde had dan mij.Vind de documentatie niet zo geweldig bij die conceptronic .Wel in het NL maar erg onduidelijk.

  De handleiding op cd rom is alleen maar in het Engels en dat is bij mij niet van dien aard dat ik dat snel ff lees en vertaal.[/quote:eaaf7ff195]

  Stuur mij de handleiding maar, ik spreek/lees Engels makkelijker als Nederlands door mijn opleiding/werk. Ik kijk wel of er klempunten zijn.

  bas punt kooijman apenstaartje hccnet punt nl

  Cheers
 • Heej Bas, heb hem net doorgemaild dus ik hoor het wel als ik iets belangrijks gemist heb of verkeerd doe.

  Alvast bedankt!
 • Op de pcmcia kaart, van sweex die in de laptop zit zitten 2 lampjes.Een gele van tx/rx, zenden/ontvangen dus, en een groen lampje waar 'link' bijstaat.Dat tx/rx ding knippert constant, dat hoort zo denk ik, maar dat groene lampje staat soms uit.Meestal staat ie aan.Hoort dat niet te blijven branden, en waar dient dat groene lampje voor?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.