Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

probleem met netwerk aanleggen

Anoniem
kamp
6 antwoorden
 • Ik heb een desktop p 4 2,66 giga met een geintregeerde net werkkaart met windows xp home ,boven een desktop p3 500mgh met een netwerkkaart en windows me.En een laptop die ik ook draadloos wil maken met een netwerk,nu heb ik een sitecom network adsl router 54g+met ingebouwde modem gekocht want ik heb nu internet met een alcatel usb modem maar ik krijg de modem van sitecom niet werkend ik heb de cd-rom van sitecom geinstalleerd maar ik zie niet meer dan een leesmij bestand ook krijg ik geen werkende internetverbinding,wat doe ik fout.
 • Neem om te beginnen is een ethernet modem!

  Zo'n usb modem is 3x niks.
 • [quote:e9656d4283="weert114"]Neem om te beginnen is een ethernet modem!

  Zo'n usb modem is 3x niks.[/quote:e9656d4283]
  werk de sitecome wireless network adsl router 54g+ inclusief adsl modem wel op mijn adsl isdn aansluiting,want ik heb gelezen dat hij analoog is.
  moet ik daarom een ethernet modem nemen en welke moet ik dan aanschaffen.
 • @weert114: Waarschijnlijk ís de aangeschafte modem een ethernet-modem… Ooit als eens een USB-WiFi-router gezien? Dat van die huidige USB werkt wat verwarrend… :wink:

  Als je 's begint met aangeven wélke router van je Sitecom hebt?

  Ik zag er 2 voor 54Mbps: WL-108 en WL-109. De eerste is Annex-A (Analoog), de tweede Annex-B (ISDN).

  Waarschijnlijk heb jij net de verkeerde??

  O ja, graag een betere probleem-omschrijving… "Wat doe ik fout" alleen is niet genoeg!

  Suc6!
 • [quote:1136a302a6="Anakin"]@weert114: Waarschijnlijk ís de aangeschafte modem een ethernet-modem… Ooit als eens een USB-WiFi-router gezien? Dat van die huidige USB werkt wat verwarrend… :wink:

  Als je 's begint met aangeven wélke router van je Sitecom hebt?

  Ik zag er 2 voor 54Mbps: WL-108 en WL-109. De eerste is Annex-A (Analoog), de tweede Annex-B (ISDN).

  Waarschijnlijk heb jij net de verkeerde??

  O ja, graag een betere probleem-omschrijving… "Wat doe ik fout" alleen is niet genoeg!

  Suc6![/quote:1136a302a6]
  Ik heb naar de doos gekeken en er staat inderdaat Annex- A Annaloog terwijl ik een isdn aansluiting heb met ADSL ik heb hem aangesloten op mijn computer een pentium 4, 2,66 Ghz ,120 g harde, schijf dvd-rom, cd writer, geintregeerde lan netwerkkaart ,1394 netwerkkaart het probleem is dat als ik het gevraagde ip adres 192.168.0.1 invoer dan zou ik in het cofiguratiescherm moeten komen maar niets is minder waar. op mijn laptop kreeg ik dit wel voor elkaar maar toen de verbinding met het internet werd gecontroleerd gaf ie de melding kan geen verbindig maken.
  graag hulp gewenst.
 • Ik had het antwoord al gegeven. Jij hebt een ISDN-verbinding en een Annex A (Analoog) router. Dat werkt inderdaad niet.

  Over het feit dat je de router niet kan bereiken: Staat de netwerkkaart op DHCP ingesteld? Zo ja, en het werkt niet, geeft de netwerkkaart een IP-adres dat in hetzelfde subnet valt, dus iets als 192.168.0.10, met subnetmask 255.255.255.0. De rest kan je leeglaten. Dan zou het moeten werken.

  Die 1394-netwerkkaart moet je trouwens buiten ogenschouw laten. Dat is je Firewire-aansluiting.

  Greetz!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.