Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

andere ip adressen forceren ??

Anoniem
polinski
7 antwoorden
 • Hoi,

  op school hebben we aantal computers die zo zijn geconfigureerd dat we niet aan de instellingen kunnen ( dom , maar ja zo is het nu eenmaal, niet door mij gedaan ).

  Deze computers loggen in op een netwerk van NL-Tree, omdat we ip adressen te kort hadden we we er een router tussen gehangen.
  De lease tijd van de ip adressen stong nogal hoog.

  Is er een mogelijkheid om met een bootdiskette de computer te forceren zijn ip adres te vergeten en en en nieuw aan te dragen bij de dhcp server ??

  alvast bedankt
 • vanuit een command-prompt:
  ipconfig /renew
 • die is heelaas ook niet beschikbaar, de prompt bedoel ik …
 • [quote:a6c6cbe037="polinski"]op school hebben we aantal computers die zo zijn geconfigureerd dat we niet aan de instellingen kunnen ( dom , maar ja zo is het nu eenmaal, niet door mij gedaan ).[/quote:a6c6cbe037]

  Daar zal denkik wel een reden voor zijn…

  anyway, probeer het eens met een batchbestand..
 • Je moet gewoon contact opnemen met de systeembeheerder van de school. De boel is niet voor niemendal dicht gezet, maar als je goede iedeen hebt zal ie dat zeker honoreren.

  Slotje ?
 • Nee dat werkt niet echt, de boel is blijkbaar zo op slot gezet dat zelfs opstarten in de veilige modus niet de juiste opties geeft ( command prompt cq. uitvoeren via start).

  M.a.w. we komer er dus gewoon niet meer in nadat een pc 1 keer is aangemeld op het netwerk.

  Je weet ook vast hoe dat met kleinere schools gaat, is geinstalleerd door een lokaal bedrijfje wat nu niet meer bestaat en aanspreekbaar is.
 • Je vraagt ons eigenlijk "Help mij de beveiling van school te omzeilen"

  nah.. google maar ;)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.