Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

[wlan] internet verdwenen door e-tech pci kaart

Anoniem
jan_dakpan
3 antwoorden
 • Hallo,

  we hebben net een nieuwe laptop gekocht met ingebouwde wireless network kaart. Nu wilde ik dus meteen maar een draadloos netwerk aanleggen. Daarom hebben we een e-tech wireless pci kaart gekocht (á 25e) om in te bouwen in onze pc.

  Na installatie van de e-tech-kaart kan ik wel verbinding maken tussen PC en Laptop via een Ad-hoc draadloos netwerk. Maar als ik de pc uitzet en weer aanzet conflicteert het stuurprogramma van de pci-kaart (Wconfig) denk ik met de kabel-internetverbinding via een onboard-ethernetkaart: de ethernetverbinding valt helemaal weg (het icoontje met de 2 oplichtende beeldschermpjes verschijnt ook niet meer) en de map 'Netwerkverbindingen' in het configuratiescherm opent ook niet meer.

  Een herstelpunt was nodig om weer op internet te kunnen gaan.

  Hoe krijg ik mn internetverbinding weer terug en kan ik die E-tech kaart ook gebruiken?

  Alvast bedankt
  Rick

  PC: p4 2.4 en WinXP
  onboard SiS 900-Based PCI Fast Ethernet Adapter
  E-tech wireless pci kaart

  Laptop Intel Centrino 1.4 winXP
  intel Pro/wireless lan 2100
 • wizard 'internet delen' al geprobeerd?

  d.
 • ja, maar als ik dan op 'finish' druk (helemaal op t eind.. (goh)) dan krijg ik een melding dat er iets fout gegaan is. opnieuw opstarten wordt aangeraden. Met als gevolg dat ik geen internetverbinding meer heb en ik geen toegang meer heb tot ook maar iets wat met netwerkverbindingen te maken heeft.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.