Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

WLAN netwerk probleem, wel netwerk, geen internet

Anoniem
telenerd
7 antwoorden
 • Hier is het probleem. Ik heb een nieuwe laptop met WLAN kaartje. Nou heb ik de oude computer naar zolder verhuisd en daar ook een USB antenne achtig ding aan gehangen zodat die draadloos verbinding met de BenQ AWL 700 die weer met een draadje in verbinding staat met mijn Speed Touch Home ADSL ISDN modem. Nu het probleem:
  Alle instellingen voor de BenQ router/switch zijn goed ingesteld, ik druk op apply en save de heleboel. Dan kan ik ongeveer 5 minuten lekker internetten en dat word ik eruit gegooid. Ik moet dan weer naar het instellingen menu van de router gaan om opnieuw op apply en save enz. te klikken, en dan kan ik weer 5 minuten internetten voordat iki er af word gegooid.
  Wat doe ik fout? :cry:
 • Zeker WinXP??????
  Stop en disable de Wireless Zero Configuration service en gebruik de software van de leverancier van je Wireless kaartjes om te configureren.
  Zou fijn zijn als een van de modurators een sticky hiervan maken, wordt ettelijke malen gevraagd.
 • Bedankt,
  Ga ik morgen is ff proberen, nu eerst pitten.
  Sorry dat ik weer met deze vraag kwam maar ik kon het nergens vinden.
  Ik zal de volgende keer beter zoeken .
  groetjes
 • Ik neem trouwens aan dat ik dat op de volgende manier doe:(stukje uit het help menu van WinXP) Automatische configuratie voor draadloze netwerken instellen
  Open Netwerkverbindingen.
  Klik met de rechtermuisknop op de verbinding waarvoor u automatische configuratie voor draadloze netwerken wilt instellen en klik vervolgens op Eigenschappen.
  Voer een van de volgende handelingen uit op het tabblad Draadloze netwerken:
  Schakel het selectievakje Draadloos netwerk automatisch configureren in als u voor deze verbinding automatische configuratie voor draadloze netwerken wilt inschakelen. Dit selectievakje is standaard ingeschakeld.
  Schakel het selectievakje Draadloos netwerk automatisch configureren uit als u voor deze verbinding automatische configuratie voor draadloze netwerken wilt uitschakelen.
  De lijst met beschikbare draadloze netwerken die tijdens de automatische configuratie worden gevonden, wordt weergegeven onder Beschikbare netwerken. Doe het volgende als u voorkeurnetwerken wilt opgeven:
  Als u voor deze verbinding een beschikbaar draadloos netwerk wilt toevoegen aan de lijst Voorkeurnetwerken, klikt u onder Beschikbare netwerken op het netwerk dat u wilt toevoegen en klikt u vervolgens op Configureren.
  Als u voor deze verbinding een nieuw draadloos netwerk wilt toevoegen aan de lijst Voorkeurnetwerken, klikt u onder Voorkeurnetwerken op Toevoegen en geeft u in Eigenschappen voor draadloos netwerk de netwerknaam (servicereeks-id) op en de instellingen voor de WEP-sleutel (Wired Equivalent Privacy). Geef hier ook op of het netwerk een computer-naar-computer netwerk (tijdelijk) is. Zie Verwante onderwerpen voor meer informatie over het configureren van draadloze netwerkclients.
  Als u voor deze verbinding de volgorde wilt wijzigen waarin verbinding wordt gemaakt met de voorkeurnetwerken, klikt u onder Voorkeurnetwerken op het draadloze netwerk dat u in de lijst wilt verplaatsen en klikt u vervolgens op Omhoog of Omlaag.
  Als u voor deze verbinding een draadloos netwerk uit de lijst met voorkeurnetwerken wilt verwijderen, klikt u onder Voorkeurnetwerken op het draadloze netwerk dat u wilt verwijderen en klikt u vervolgens op Verwijderen.
  Als u wilt specificeren met welke type draadloze netwerk verbinding moet worden gemaakt, klikt u op Geavanceerd en vervolgens op het gewenste type netwerk. Als u bijvoorbeeld een computer-naar-computer verbinding (tijdelijke verbinding) wilt maken, en als beide tijdelijke en vaste netwerken zich binnen het bereik van uw computer bevinden, klikt u op Alleen computer-tot-computer netwerken (tijdelijke netwerken).
  Opmerkingen

  U opent het onderdeel Netwerkverbindingen als volgt: klik op Start, klik op Configuratiescherm en dubbelklik op Netwerkverbindingen.
  U kunt de instellingen op het tabblad Draadloze netwerken alleen configureren als u lid bent van de lokale groep Administrators. U moet bovendien over een draadloze netwerkadapter beschikken die de Wireless Zero Configuration-service ondersteunt. Neem contact op met uw netwerkbeheerder als u niet zeker weet of uw draadloze netwerkadapter deze service wel ondersteunt. Zie Verwante onderwerpen voor meer informatie over automatische configuratie voor draadloze netwerken.
  Schakel het selectievakje Draadloos netwerk automatisch configureren uit als u software voor draadloze netwerken gebruikt van andere leveranciers.
  Als de lijst Voorkeurnetwerken zowel netwerken met toegangspunten (vaste netwerken) als computer-naar-computer netwerken (tijdelijke netwerken) bevat, kunt u de computer-naar-computer netwerken niet verplaatsen naar hogere positie in de lijst dan de netwerken met toegangspunten.
  Automatische configuratie voor draadloze netwerken ondersteunt de IEEE 802.11-standaard voor draadloze netwerken. Wanneer automatische configuratie voor draadloze netwerken is ingeschakeld, kunt u in verschillende draadloze netwerken bladeren zonder dat u voor elke locatie de instellingen voor de netwerkverbinding opnieuw hoeft te configureren. Zie Verwante onderwerpen voor meer informatie.
  Voor een betere beveiliging van draadloze 802.11-netwerken en voor bekabelde Ethernet-netwerken is IEEE 802.1x-verificatie standaard ingeschakeld. Zie Verwante onderwerpen voor meer informatie over het instellen van 802.1x-verificatie.
 • Ik heb het is ff geprobeerd zoals word uitgelegd in het help menu wan WinXP maar ik kom niet veel verder.
  Help zegt dat ik bij de eigenschappen van mijn WLAN verbinding het selectie vakje "Draadloos netwerk automatisch configureren" uit moeten zetten, maar hoe doe ik dat als er geen selectie vakje staat?
 • [b:c79e3cc9af]stoppen en uitschakelen van de Wireless Zero Configuration[/b:c79e3cc9af]
  [list:c79e3cc9af]
  [*:c79e3cc9af]Klik met rechts op "deze computer" en selecteer "Beheren"
  [*:c79e3cc9af]klik op het plusje voor "services en beheertoepassing" en kies daaronder voor "services
  [*:c79e3cc9af]Klik met rechts op "Wireles Zero Configuration" en kies uit het menu "stoppen", de services wordt nu gestopt
  [*:c79e3cc9af]Dubbelklik op de service "Wireless Zero Configuration" en zet het opstarttype op "uitgeschakeld" en klik op "Ok"
  [/list:u:c79e3cc9af]
  De service is nu gestopt en uitgeschakeld en zal niet opgestart worden bij het opstarten van de computer. Installeer de software van de fabrikant van je WiFi kaartje om je WiFikaartje in te stellen.
 • Allemaal wel leuk en aardig, dat je er een sticky van maakt, prima,maar het werkt nog steeds niet. :evil:
  Ik kom nu helemaal niet eens meer op internet (ik zal wel iets verkeerd gedaan hebben) :cry:
  Iemand nog andere suggesties?
  En dan nog iets, het netwerk doet het dus wel als ik alles inschakel, maar, hoe kan ik bestanden op een andere computer bekijken. De ene keer zegt ie dat ik een wachtwoord nodig heb, en sinds vandaag zegt ie dat ik geen toegang krijg omdat mij dat niet is toegestaan. heeft iemand? het antwoord voor mij?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.