Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

netwerk xp en home

Anoniem
None
8 antwoorden
 • Het volgende is het probleem;

  3com router (8 poorts)
  Alcatel ADSL modem
  1 pc xp pro
  laptop xp home
  crosscable

  Beide machines en modem aangesloten op de 3com. Heb de wizard netwerken doorlopen op beide machines, deze kunnen allebei het internet op, maar elkaar niet zien. mappen zijn gedeeld, zijn ook zichtbaar op de pc waar de map gedeeld is, echter niet op de andere. Forum doorgespit op zoek naar een oplossing, maar niets gevonden. Wie kan mij helpen?
  bvd,
 • Om twee PC's met een router te verbinden is een gewone netwerkkabel nodig, geen crosskabel. Een crosskabel gebruik je om twee PC's direct met elkaar te verbinden of bijvoorbeeld twee hubs met elkaar. Probeer eens een gewone kabel……
 • NEE !!, kabel is goed, anders had je ook geen internet gehad.
  Je hebt waarschijnlijk de firewall van XP en/of firewall software draaien.
 • Idd, kabel is in orde. Firewall van xp staat uit. Er draait geen verdere firewall software. Zou toch ook niet uit mogen maken, aangezien ze wel (via de router) op internet kunnen?
 • Maakt wel degelijk uit, want alle firewalls blokkeren je NETBIOS poorten (TCP 137,138,139).
  Heb je onder de eigenschappen van TCP/IP NETBIOS wel aanstaan ?
  Staat je router wel als router (NAT) of als bridged ?
  Bridged wil nl. zeggen dat je IP nummers van je provider krijgt en het NETBIOS verkeer wordt dan geblocked door je router (bridge).
  Het elkaar 'zien' heeft overigens niets met 'verbinding' te maken, maar aangesloten zijn op hetzelfde 'broadcast' netwerk.
  De zgn. browsemaster is een functie die slechts op 1 PC draait en het lijstje genereerd van de 'network neighborhood'
  Als de 2 PC's om 1 of andere reden niet binnen hetzelfde broadcast netwerk zitten, of het broadcast verkeer wordt geblokkeerd, zul je op geen van de PC's ooit een andere 'zien'
  Kun je wel d.m.v. \\PCnaam\sharenaam een connectie maken ?
 • dat laat ik aan het eind van de middag weten
 • kan wel verbinding maken, maar als je dan wilt browsen "crasht" ie.
  rectificatie, router is gewoon een hub, (sorry) en firewalls staan allemaal uit.
 • [quote:7f5835479c="lancelot"]kan wel verbinding maken, maar als je dan wilt browsen "crasht" ie.[/quote:7f5835479c] Wat gebeurt er dan precies? Foutmelding, welke? Hoe lang heb je gewacht? Duurt soms vrij lang …
  Op zich gaan merendeels van de vragen op dit forum juist over dit soort problemen. Zelf maak ik geen verschil tussen Home en Pro. Heel incidenteel zal er wel een verschil zijn. Het is handig om precies te vertellen hoe een en ander is ingesteld met bv de netwerkwizard. Bijv residential gateway, Netwerkgroepsnaam, IP adres. Het programma ipconfig kan informatie kan ook wat informatie geven over de kaart instellingen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.