Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

adsl connectie bizar probleem

Anoniem
koko
2 antwoorden
 • hoi, heb adsl geconfigureerd op een win xp machine bij een vriend (zoals ik al 1000 keer heb gedaan, mag dus geen probleem zijn). echter dit maal krijg ik internet niet aan de praat, dat wil zeggen:

  normale websites worden niet weergegeven in de explorer. explorer denkt een paar minuten na en zegt dan dat er iets aan de hand is met de browsersettings.

  het bizarre is dat de ip settings goed staan (ipconfig is identiek aan mijn eigen settings). verder kan ik websites wel pingen, direct antwoord dus het verkeer gaat naar buiten. en nog verwarrender: MSN werkt probleemloos & bankzaken via het internet werkt ook. (beveiligde site van een bank is gewoon benaderbaar!!)

  heb al security/privacy settings nagelopen en alles staat normaal.

  ben ten einde raad en sta op het punt alles opnieuw te installeren. extra info.. voorheen verliep alles via een routertje (probleemloos) echter die heb ik er tussenuit gehaald en nu weer direct op het ethernet modem.

  wat dus niet goed werkt.

  ook heeft hij een virus gehad (inmiddels eruit gehaald) ging om w32/bb of iets dergelijks…. kan dit er iets mee te maken hebben?

  heeft iemand nog een tip voordat ik alles erafgooi?????

  bedankt.
 • Je moet eens kijken of UPnP aan staat in je modem. Ga hiervoor in de webinterface naar NAPT onder het kopje Geavanceerd. Je hebt dan een tabblad UPNP. Zet hier UPnP uit.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.