Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Nieuw Kabelmodem UPC

Anoniem
None
21 antwoorden
  • Ik heb gisteren een nieuwe kabelmodem van upc gekregen (een motorola surfboard). :D

    Nu moest ik weer alles opnieuw aanmelden bij chello. :(

    Dus ik heb de modem met het bijgeleverde kabeltje aangesloten op de kaart die upc bij mijn voorgaande modem had geleverd, en toen alles goed was aangemeld, daarna weer aangesloten op mijn router (daar heb ik verder niets aan veranderd). :P

    Maar nu heb ik helemaal geen internet meer, ook niet op mijn twee laptops elders in huis. :evil:

    Alleen als ik de verbinding rechtstreeks maak, zoals upc dat eigenlijk wil, dan heb ik verbinding met het internet (maar niet op de laptops). :evil:

    Wie weet wat ik moet doen om mijn routertje weer goed te laten werken, en mijn internet verbinding op mijn laptops terug te krijgen. :-?

    De router is een sitecom (10/100Mbps xDSL/Cable Router S4).

    Een duidelijke uitleg is gewenst, want wat dit betreft ben ik een leek.
    Een url naar een zeer ingewikkeld verhaal heb ik dus niets aan.

    Bvd :wink:
  • Toch maar even een url :wink:

    http://www.upc.nl/index.php?PageID=39140&SessionID=8ae23e582bf3ff114c87cddd812e1062

    Vraag 5 en 13 heb je wel wat aan denk ik…
  • hé, die is aangepast! vroeger werd een thuisnetwerk nog gedoogd. ik ben nu wel bang geworden. 8) tip voor de Chello gebruikers: zorg dat je niet een modem krijgt.

    d.
  • Zonder dat nieuwe modem krijg je ook de hogere snelheden niet.
    Waarschijnlijk controleerd chello op MAC adres van de pc. Kijk eens of je modem de mogelijkheid heeft een macadres te clonen.
  • [quote:0b1a473f4b="bosjvd"]Zonder dat nieuwe modem krijg je ook de hogere snelheden niet.[/quote:0b1a473f4b]

    dat is niet waar. ik heb laatst chello gebeld met de vraag naar de hogere snelheden. zij vertelden mij dat de ophoging van de snelheden gefaseerd plaatsvind en dat ik daar niets anders voor nodig heb. voorlopig zit ik met de 'lagere snelheden'.

    ik concludeer dus dat het met mijn modem ook moet werken.

    d.
  • Ik heb geprobeerd via de eerder aangeraden handleiding (om mijn router te gonfigureren voor de chello dienst) mijn verbinding weer terug te krijgen, maar tot op heden is dat nog niet gelukt.

    De kabels had ik voor het andere upc modem omgebouwd naar cross-utp (zo heet het geloof ik), maar moet ik nu de kabels weer standaard utp maken?

    Ik krijg namelijk geen contact op de aangeraden manier, en zit ook niet echt te wachten om die kabels weer gewoon utp te maken (grote handen en kleine draadjes werken niet samen!).

    De site met uitleg is van Corega.

    Mogelijk, Hopelijk is er een Chello gebruiker die ook een nieuw modem heeft gekregen, en het probleem wèl heeft kunnen oplossen.

    Ik lees het hier dan graag.

    Bvd.
  • [quote:97282117d4="Gromek"]De kabels had ik voor het andere upc modem omgebouwd naar cross-utp (zo heet het geloof ik), maar moet ik nu de kabels weer standaard utp maken?[/quote:97282117d4]Hmm, dat cross-verhaal is nieuw voor mij. De ledjes branden dus ook niet op het modem en de router wanneer de kabel is aangesloten? Als die wel branden dan lijkt me de huidige kabel okay. Als je een andere kabel hebt liggen, dan kun je dat zo controleren. Nu werkt een chello aansluiting alleen samen met het Mac adres van de netwerkkaart. Er zou een methode zijn om het Mac adres te veranderen en dat moet soms ook omdat je wel eens een andere computer koopt … Hiermee heb ik zelf geen ervaring.
    Op vrijwel alle routers kan voor de WAN poort het Mac adres van de "chello" netwerkkaart worden ingesteld. De chello instellingen waren niet bijzonder ingewikkeld (geen aparte aanmeld instellingen nodig). Hoe dat nu is weet ik niet, dit zou op zich in de informatie brief van UPC moeten staan.
  • Ik zal het hele verhaal even in zijn geheel vertellen:

    Op de oude LanCity modem van upc zat alles aangesloten.

    Toen ik later 2 laptops kocht wilde ik ook hierop een internet verbinding.
    Deze moesten dan als een crosslink utp kabel gemaakt worden.

    Ik heb ook nog een netwerk kaartje gekocht, die schijnbaar bij deze set hoort.
    De door upc geleverde kaart moest ik uitschakelen, en de nieuwe kaart nam de hele boel over (zou ook sneller zijn dan de upc kaart).

    Nu ging er van de upc moden een kabel naar mijn router, en van de router een kabel naar mijn pc en laptops.

    Alle lampje brandde toen, en er was een verbinding.

    Nu heb ik een Motorola SurfBoard modem gehad, deze moest ik opnieuw aanmelden bij upc (op de oude manier, rechtstreeks, en niet via een router) en na dit alles heb ik als voorheen alles aangesloten zoals dat eerder ook het geval was.

    Nu werkt het niet meer via de router (deze krijgt wèl een signaal van de upc modem, maar geeft het niet door aan de pc en laptops).

    Ik heb nu dus weer een gewone utp kabel aangesloten vanaf de motorola naar de router, en van de router naar de pc en laptops.
    Ook nu weer geen verbinding.
    De lampjes brande ook niet meer (wel die van het wan signaal, maar niet die van lan 1, 2 of 3).

    Is het wel mogelijk om, met een chello classic abonnement en een nieuw modem, nog een router te gebruiken?
    Ik heb gelezen op de chello site, dat je alleen een router kan gebruiken bij een chello plus abonnement (maximaal drie pc`s).

    Ik weet ook niet hoe ik een clone moet maken van een mac adres, of zoiets dergelijks, ook niet hoe ik in de configuratie kom van de router.

    Iemand tips?

    Hulp is geboden, want ik snap er nu geen snars meer van!

    Nogmaals Bvd.
  • wat voor een router heb je?. kijk op de site van de fabrikant hoe je er in komt. zoals je het beschrijft weet ik 100% zeker dat je het mac adres van je nieuwe modem moet clonen. op dit moment heb je het oude macadress bij het nieuwe modem: gaat niet werken.

    d.
  • [quote:cdb7ebd1b1="Dilbert"]wat voor een router heb je?. kijk op de site van de fabrikant hoe je er in komt. zoals je het beschrijft weet ik 100% zeker dat je het mac adres van je nieuwe modem moet clonen. op dit moment heb je het oude macadress bij het nieuwe modem: gaat niet werken.

    d.[/quote:cdb7ebd1b1]

    EENS : in tegenstelling tot wat soms hier beweerd wordt, kloont chello het mac adres. Neefje had laatste nieuwe pc (dus ook nieuwe nic) en hij moets chello bellen
  • [quote:f3082d6665="Gromek"]Toen ik later 2 laptops kocht wilde ik ook hierop een internet verbinding. Deze moesten dan als een crosslink utp kabel gemaakt worden.[/quote:f3082d6665] Op zich snap ik dit niet. Ik zou verwachten dat met 3 computers naar de switch gewoon 3 gewone netwerkkabels nodig zijn.
    [quote:f3082d6665="Gromek"]Ik heb ook nog een netwerk kaartje gekocht, die schijnbaar bij deze set hoort. De door upc geleverde kaart moest ik uitschakelen, en de nieuwe kaart nam de hele boel over (zou ook sneller zijn dan de upc kaart).[/quote:f3082d6665] Dat zou kunnen. UPC 10Mbit/s, nieuwe kaart 100Mbit/s. Maakt voor internet niet uit, voor het netwerk soms wel.
    [quote:f3082d6665="Gromek"]Nu ging er van de upc moden een kabel naar mijn router, en van de router een kabel naar mijn pc en laptops.[/quote:f3082d6665]upc modem op de WAN poort, neem ik aan.
    [quote:f3082d6665="Gromek"]Alle lampje brandde toen, en er was een verbinding.[/quote:f3082d6665]Okay.
    [quote:f3082d6665="Gromek"]Nu heb ik een Motorola SurfBoard modem gehad, deze moest ik opnieuw aanmelden bij upc (op de oude manier, rechtstreeks, en niet via een router) en na dit alles heb ik als voorheen alles aangesloten zoals dat eerder ook het geval was.[/quote:f3082d6665]UPC gebruikt dan het Mac adres van de netwerkkaart die je gebruikt hebt. Dat Mac adres moet je klonen.
    [quote:f3082d6665="Gromek"]Nu werkt het niet meer via de router (deze krijgt wèl een signaal van de upc modem, maar geeft het niet door aan de pc en laptops).[/quote:f3082d6665]Okay.
    [quote:f3082d6665="Gromek"]Ik heb nu dus weer een gewone utp kabel aangesloten vanaf de motorola naar de router, en van de router naar de pc en laptops.
    Ook nu weer geen verbinding. De lampjes brande ook niet meer (wel die van het wan signaal, maar niet die van lan 1, 2 of 3).[/quote:f3082d6665]Gebruik alleen kabels waarmee de ledjes branden. Eerlijk gezegd, vind ik het gebruik van cross kabels in je verhaal niet in overeenstemming met de praktijk. Ik hoop dus dat je de oorspronkelijk kabels tussen de laptop/computer en de router weer gaat gebruiken. Mijn indruk is nu dat je dat niet doet. Welke kabels voor je voldoen weet ik niet, omdat het cross verhaal voor mij te verwarrend is. Dat van die brandende lampjes dat kan ik wel volgen. COntroleer toch nog of de cross kabel wel cross is. De bedrading in de connectors hebben dan niet dezelfde volgorde.
    [quote:f3082d6665="Gromek"]Is het wel mogelijk om, met een chello classic abonnement en een nieuw modem, nog een router te gebruiken?
    Ik heb gelezen op de chello site, dat je alleen een router kan gebruiken bij een chello plus abonnement (maximaal drie pc`s).[/quote:f3082d6665]Tja, ik zou zeggen, het moet wel kunnen. In principe kan UPC het verschil niet zien.
    [quote:f3082d6665="Gromek"]Ik weet ook niet hoe ik een clone moet maken van een mac adres, of zoiets dergelijks, ook niet hoe ik in de configuratie kom van de router.[/quote:f3082d6665]"ipconfig /all" vertelt je het Mac adres van die ene netwerkkaart. Vervolgens in de handleiding, router gaan zoeken naar die kloon instelling. Dat zou toch wel te doen moeten zijn. Vertel welke router je hebt en misschien dat we je dan verder kunnen helpen met het instellen van de router.
  • Dat verhaal met NIC adres controleren/clonen word door veel mensen schijnbaar verkeerd begrepen…..

    Als de provider al het NIC (MAC) adres controlleert dan heeft dat betrekking op de ethernetkaart die in de pc zit, deze is in dit geval niet veranderd.
    Daaruit volgt dus dat in de router (nog steeds) het zelfde adres gecloned is als de NIC in de pc heeft. Dit zou dus verder gewoon moeten werken zoals van te voren ook.

    Wel is het zo dat sommige routers niet of slecht met de (bras) motorola modems overweg kunnen.
    De motorola is een eurodocsis modem, je vorige lancity basseerd op een ander platform.
    vooral in combinatie met sommige verbindings protocollen schijnen deze modems in combinatie met bepaalde routers nogal eens voor problemen te zorgen.

    misschien dat je hier een antwoord kan vinden in verbinding met je router

    http://www.chelloo.com/forum/
  • [quote:f18824e1e5="micky.g"]Als de provider al het NIC (MAC) adres controlleert dan heeft dat betrekking op de ethernetkaart die in de pc zit, deze is in dit geval niet veranderd.[/quote:f18824e1e5] Daar heb je waarschijnlijk gelijk in. Dat hoeft dan alleen maar gecontroleerd te worden. In het verleden controleerde UPC wel op het Mac adres.
  • [quote:b9c02496e9="Hans.Vosman"]Daar heb je waarschijnlijk gelijk in. Dat hoeft dan alleen maar gecontroleerd te worden. In het verleden controleerde UPC wel op het Mac adres.[/quote:b9c02496e9]

    Dat is waarschijnlijk nog steeds zo, ik wilde hiermee alleen duidelijk maken dat het MAC adres betrekking heeft op de NIC en niet op het modem….
  • [quote:bff2afca0d="micky.g"]Dat is waarschijnlijk nog steeds zo, ik wilde hiermee alleen duidelijk maken dat het MAC adres betrekking heeft op de NIC en niet op het modem….[/quote:bff2afca0d]De Wan poort op de router heeft ook een Mac adres …
  • … en die moet hetzelfde worden als het nieuwe modem. ( de clone)

    modem denkt dan dat de router de netwerkkaart van upc is. en voila: netwerk. :lol:

    d.
  • [quote:5a2942a3fe="Hans.Vosman"]De Wan poort op de router heeft ook een Mac adres …[/quote:5a2942a3fe]

    Daar kan je het MAC adres van de NIC clonen op de router ja,
    Ik zei ook duidelijk modem en niet router!
    aangezien de NIC echter niet veranderd is moet er nog steeds hetzelfde MAC-adres in de router staan.
    m.a.w. Het MAC adres van de NIC is niet veranderd en dus hoeft er ook geen ander MAC adres in de router gecloned te worden, het is immers niet veranderd.
    Router en NIC hebben in die zin niets met het modem van doen, het enige wat de router doet door het geclonde MAC adres is zich voordoen als de NIC zelf…..

    [quote:5a2942a3fe="Dilbert"]… en die moet hetzelfde worden als het nieuwe modem…. ( de clone)[/quote:5a2942a3fe]

    Dus niet! je cloned het NIC adres en niet van het modem
    Door het clonen van je NIC adres in de router doet je router zich juist voor als de NIC tegenover het modem (en wat erachter ligt dus o.a. je provider, waar het uiteindelijk allemaal om draait om de verbinding up te krijgen)
  • [quote:739eeda8c2="micky.g"][Daar kan je het MAC adres van de NIC clonen op de router ja, Ik zei ook duidelijk modem en niet router![/quote:739eeda8c2]Deze toevoeging was voor mij niet nodig, voor mij wordt het verhaal nu wel wat verwarrend. Wat ik goed vond van je opmerking was dat als het ooit gewerkt heeft, dezelfde instelling nu ook gewoon zou moeten werken.
    En inderdaad dan zou de huidige instelling van het Mac adres niet hoeven te worden gewijzigd. De vraag is alleen of dat zo is. Tot nu toe weet ik niet wat de echte instelling is, en verder zou ik ook niet weten waarom de huidige instelling niet werkt. De topic starter kan controleren wat de instelling is. Als de UPC policy op dit punt niet is gewijzigd en de router niet is gereset, dan zou er geen aanpassing nodig zijn. Ik weet nu niet of ik de tekst zelf nog snap …
    Verder las ik dat de topic starter wat wazig deed over het wel of niet branden van lampjes. Tja, als de lampjes niet branden dan werken de kabels niet, ongeacht de router/modem instellingen en werkt dus ook het netwerk niet. Mijn advies is om dat eerst in orde te maken voordat van alles en nog wat aan instellingen worden gewijzigd.
  • [quote:65ac09933b="Hans.Vosman"]Verder las ik dat de topic starter wat wazig deed over het wel of niet branden van lampjes. Tja, als de lampjes niet branden dan werken de kabels niet, ongeacht de router/modem instellingen en werkt dus ook het netwerk niet. Mijn advies is om dat eerst in orde te maken voordat van alles en nog wat aan instellingen worden gewijzigd.[/quote:65ac09933b]

    Helemaal mee eens!
    Trouwens snap ik ook niet wat ie met die cross kabels bedoeld (zoals jij eerder ook al aangaf), een cross cable kan in principe maar op een poort van een router goed werken…
    en dat is de uplink poort
    (een poort die nog niet eens alle routers hebben, vooral de goedkopere merken niet….)

    dus wat dat betreft, gebruik de correcte kabels (straight) en zorg dat je een link hebt voordat je verder gaat….
  • [quote:1abba1d112="micky.g"]

    [quote:1abba1d112="Dilbert"]… en die moet hetzelfde worden als het nieuwe modem…. ( de clone)[/quote:1abba1d112]

    Dus niet! [/quote:1abba1d112]


    ERROR. je hebt gelijk… :oops: ( ik heb ook chello én een router én uiteraard gecloned van de nic)

    ik weet niet waar de vergissing vandaan kwam.

    d.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.