Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Werkende Pc op netwerk geen internet meer.

Anoniem
hans loois
9 antwoorden
 • Ik heb 3 pc's in een netwerk hangen via een router, altijd gewerkt. Van de ene op de andere dag weigert 1 pc internet.
  Bij inschakelen brandt het lampje op de router, op de netwerkkaart ook twee groene lampjes.
  In apparatenbeheer geen uitroepteken bij de netwerkkaart.
  Het lijkt erop dat de kaart geen IP adres krijgt van de router. Ik krijg bovendien de boodschap DNS error.
  Hoe moet ik hier nu te werk gaan?

  Hans.
 • [quote:b098e850ad="hans loois"]In apparatenbeheer geen uitroepteken bij de netwerkkaart.
  Het lijkt erop dat de kaart geen IP adres krijgt van de router. Ik krijg bovendien de boodschap DNS error.
  Hoe moet ik hier nu te werk gaan?[/quote:b098e850ad] Opmdat het netwerk werkt, is je netwerkkaart prima in orde. Misschie dat iemand je kan overhalen de computer instellingen en hardware aan te passen, ik zal niet degene zijn die je dat gaat adviseren. Je moet uitzoeken waarom internet niet meer werkt. Zijn de router instellingen nog wel in orde? Kan je controleren of de router zich wel aanmeld op het internet? Heeft de provider recentelijk instellingen gewijzigd? Wat je huidige netwerkkaart instellingen (te controleren via bv ipconfig)?
 • De andere pc's(twee stuks) die op de router zijn aangesloten gaan gewoon op internet.
  Zou een poort op de router kapot zijn?

  Hans.
 • Kijk onder start -> uitvoeren (run).
  Tik "cmd" en dan "ipconfig" en bekijk of de computer wel een IP adres krijgt.
  Het kan zijn dat er een s*x dailer zich geinstalleerd heeft op je computer. Dan zal je opnieuw moeten instellen dan internet via lan gaat en bij je netwerk moet je automatisch IP verkrijgen instellen.
  Hopelijk werkt het.
 • [quote:b825983a39="hans loois"]Ik heb 3 pc's in een netwerk hangen via een router, altijd gewerkt. Van de ene op de andere dag weigert 1 pc internet.
  Bij inschakelen brandt het lampje op de router, op de netwerkkaart ook twee groene lampjes. [/quote:b825983a39]Misschien heb ik iets te snel gelezen. Op zich verwacht ik voor elke kabel dat het lampje brandt. Welke Windows versie(s) gebruik je? Draai sowieso ipconfig op de probleem PC. Als je vermoeden klopt, zal de kaart wat vreemde getallen laten zien, en zal vernieuwen van de instellingen, mislukken. Controleer de kabels. ALs de poort op de router/switch het probleem is, tja, gewoon de kabel even in een andere connector stoppen die wel werkt, of even eentje van de andere computers in de bewuste aansluiting stoppen.
 • Okee, ipconfig laat zien dat de "probleem pc" ip 0.0.0.0 en geen gateway toegewezen krijgt, dus geen internetverbinding.

  Nou had ik toevallig nog een netwerkkabel liggen van een printerserver die via de router loopt, aansluiten hiervan op de netwerkkaart geen ip en geen gateway. Dus ik denk dat de router niet het probleem is.

  De netwerk kaart heeft de status ingeschakeld.

  Is de netwerkkaart een optie? opnieuw installeren of de router opnieuw configureren(ik ben bang dat ik de andere internetverbindingen ook verlies!
  Vraag blijft: waarom krijgr de netwerkkaart geen ip adres toegezen en geen gateway? Kan ik dit ook forceren?

  Hans.
 • Oh ja, ik gebruik Xp pro en herstellen van de LAnverbinding mislukt(pc loopt zelf vast).

  Hans.
 • Een mens blijft bezig! In het conf.scherm ben ik naar de Lanverbinding gegaan, gekozen voor eigenschappen en dan TCP/IP.
  Hier heb ik gekozen voor handmatige instelling voor Ip adres/gateway en DNS server, ziehier internet werkt weer!

  Volgens mij is dit niet erg elegant en ik weet ook niet waarom de automatische toewijzing niet werkt maar okee.

  Iemand nog een suggestie waarom die automatische toewijzing geblokkeerd wordt?

  Hans.
 • Als je nu bij netwerkverbindingen en dan de eigenschappen van de lanverbinding kiest. Dan internet protocol eigenschappen en de opties automatisch ip verkrijgen kiest (dus verder niks veranderen in de andere opties) en dan verbinding uitschakelen en weer inschakelen kan je kijken of het alsnog werkt.

  wie weet

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.