Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

instellen

Anoniem
harry1947
2 antwoorden
 • Wie kan mij vertellen hoe ik een netwerk moet instellen op 4 computers waarvan de 1ste de server is waar windows 2000 server family opdraaid.
  Ik heb een 2de netwerkkaart erin gezet voor internet met een switch naar de andere computers.Maar nu het netwerk hoe moet ik tewerk gaan met dit programma wie weet een beschrijving hiervoor te vinden.. BVd Gr harry
 • Ik zou zelf de server niet als tussen router gebruiken. Dat scheelt de server weer werk. Ikzefl heb het zelfde thuis als jij nu wilt.

  Mijn situatie:

  ADSL –> Router –> Switch –> Computers/Server

  De router geeft dus de ip's aan de clients, de server is dus een client van de router. Nu wil je dus een domain controller maken van de server?

  dus dat betekend dat de werkstations een gebruikersnaam en wachtwoord moeten invoeren om bij hun bestanden te kunnen?

  Als je dit wilt moet je het volgende doen:
  Je start de server op, je logt in als administrator.
  Klik op start; uitvoeren en typ dcpromo. Volg de stappen.

  Nu is je server ingesteld als domain controller en active direcotory.

  Nu moet je gebruikers toevoegen aan de server.
  Klik op start; programs; administrator tools; directory user and computers. Hier maak je een nieuwe OG aan. Dat is een nieuwe groep en in die groep zet je de gebruikers. Zo'n OG is makkelijker en overzichtelijker.

  wanneer je de OG hebt aangemaakt met bijv. de naam gebruikers dan maak je nieuwe uses aan in deze OG. Volg de stappen. Het mooiste is als je ook nog een profile per user aanmaakt. Je moet dus een map share op de server waar de profiles van users worden opgeslagen.

  ikzelf share het zo //server/profile$ het dollar teken betekend dat de map verborgen is. Dus bij profile vul je in: //server/profile$/%username%

  Het is ook makkelijk als je een home directory per user aanmaakt. Deze is bij mij zo geshared: //server/home$ Je vult dus bij Home directory in: //server/home$/%username%

  Hier kan je bijvoorbeel de e-mails opslaan per user.

  Dan heb ik thuis ook nog de map Mijn Documenten op de server opgeslagen. Dit doe je als volgt. Rechtermuisknop op de OG gebruikers. Proporties. Nu moet je in dit venster zoeken naar user policy's en dan folder redirection en dan my documents. Rechtermuisknop; proporites; Laatste tabblad. Je vult daar basic in, nu kan je zelf een map neerzetten. Ik gebruik de map //server/databases$/%username%

  Nu heb je de server ingesteld. Nu gaan we de werkstations instellen.

  Bij Windows XP rechtermuisknop op deze computer, proporties. Dan Netwerk identity. Hier volg je de stappen en als user vul je gewoon administrator in.

  Als het goed is moet nu je netwerk goed werken.
  Ik weet niet precies of alles wat ik heb gezecht stap voor stap klopt. Ik heb dit nu even uit m'n hoofd gedaan want ben op school en kan hier dus niet op mijn server kijken hoe het precies is. ik hoor wel als er vragen zijn !!

  SUCCES !! Ik hoor het graag of het gelukt is.

  W.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.