Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Netwerk tussen xp en 98.

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Hallo,

  ik zou graag mijn twee computers die ik bezit aan elkaar koppelen. op de oudste staat win 98 op de jongst win xp.

  Ik verbind alles en doorloop op mijn xp de wizard deze maakt een installatie diskette aan die ik vervolgens op mijn win 98 installeer. deze vraagt mij de computer opnieuw op te starten ik doe dit en mijn internet verbinding kan ik perfect delen maar nu mijn bestanden op beide computers niet te delen ik heb al van alles geprobeerd in die wizard zelf heb ik de toelating gegeven mijn bestanden te delen. wat nu?

  Wie kan mij helpen en vooral wat moet ik doen.

  Dank bij voorbaat.
 • toevallig nog een firewall aanstaan?
 • Ach, die vraag is hier al zo ontzettend vaak gesteld. Ik zou zeggen lees dit en kijk eens op de site van Hans Vosman
 • [quote:e5abd56a5a="Bert F"]… mijn internet verbinding kan ik perfect delen maar nu mijn bestanden op beide computers niet te delen ik heb al van alles geprobeerd in die wizard zelf heb ik de toelating gegeven mijn bestanden te delen. wat nu?[/quote:e5abd56a5a]Als het niet werkt dan is het best wel lastig om een oplossing te vinden. Omdat internet delen werkt, is het netwerk zelf (kabels, netwerkkaarten) prima in orde. Niets aan wijzigen dus! (dit is vaak 1 v.d. grote fouten). Kun je iets meer vertellen over je configuratie? Router/switch, ADSL modem, USB modem? Welke keuzes heb je gemaakt in de netwerk wizard? Welke netwerkinstellingen zijn nu echt gekozen in Windows 98 en Windows XP? Op Windows XP na vertrouw ik zelf niet zo op de XP netwerk wizard. Het blijft te vaag wat de werkelijke instellingen gaan worden.
  Een ander puntje is dat je feitelijk zegt dat het bestandsdelen niet werkt. Het is heel interessant om te weten welke foutmeldingen Windows laat zien.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.