Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

internet configureren

Anoniem
martd
7 antwoorden
 • als ik de pc opstart herkent hij de adapter niet, dus zou ik nu willen mijn netwerkkaart gebruiken. Daarom ontkoppel ik mijn USB adapter en koppel ik de netwerkkaart aan. Ik klik dan bij alle verbindingen (windows XP) op een niewe verbinding maken (de pc geeft aan dat de netwerkkaart is aangesloten, maar het internet werkt niet). Bij "een nieuwe verbinding maken" klik op verbinding maken met het internet, vervolgens op handmatig een verbinding instellen, en ten slotte op verbinding maken met een permanente breedbandverbinding (ik woon in BelgiË en heb Telenet internet (via de kabel)) als ik dan op volgende klik verschijnt er: de verbinding is al geconfigureerd en wordt de wizard afgesloten.

  Mijn vraag is nu: Moet ik op een of andere manier de instellingen die door de USB adapter gemaakt zijn verwijderen en hoe doe ik dat of hoe configureer ik dan juist mijn netwerkkaart ( de drivers zijn geinstalleerd, daar ligt het niet aan)
  alvast bedankt voor de hulp.
 • Jo2 even voor de goede orde.

  Uit je gegevens haal ik dat je een USB modem hebt omdat je een nieuwe verbinding wilt gaan maken maar nu met je netwerkkaart.
  Volgens mij zijn er 2 soorten breednet modems:
  - type USB
  - type ethernet
  En dan moet je het USB type aansluiten op een USB ingang, en meot je het ethernet type aansluiten op je netwerkingang (en dat is een grotere connector).

  Bedoel je echter heel iets anders, helaas dan heb ik het niet goed begrepen. Sorry.

  Bij een volgende keer even wat meer info m.b.t. je systeem e.d. dan is het ook veel makkelijker om te reageren.
 • srr voor mijn slechte uitleg

  ik heb windows XP
  Mijn modem is Motorola CyberSurfer Wave (dit is ethernet geen usb)
  uit mijn modem vertrekt een netwerkkabel naar een usb-netwerkadapter (Silicom USB ethernet adapter)
  mijn netwerkkaart is Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC

  het is dus de bedoeling van mijn netwerkkabel rechtstreeks op de netwerkkaart aan te sluiten (deze wordt dus eigelijk voor de moment niet gebruikt) zodat ik de usb adaptor niet meer nodig heb.
  Ik heb het volgende geprobeerd:
  ik heb de usb adapter afgekoppeld en de netwerkkabel op de netwerkkaart aangesloten. daarna heb ik bij Netwerklocaties op alle verbindingen weergeven geklikt en de wizard nieuw verbinding configureren. Daar gaf de pc aan dat de verbinding al geconfigureerd was en dat de wizard werd afgesloten, maar mijn internet werkte niet meer.
  ik heb toen alles opnieuw in de oude situatie gezet (die niet altijd even goed werkt) en zo kan ik wel nog op internet maar mijn bedoeling is dus eigelijk van mijn internet zo te configureren dat de netwerkkabel uit de modem rechtstreeks naar de net werkkaart van de pc gaat

  voila, alvast bedankt voor de hulp ik hoop dat mijn uitleg beter is deze keer
 • Probeer het volgende eens:
  Klik op start/uitvoeren.
  Vul in "cmd".
  In de zwarte box met knipperende prompt tik je nu in "ipconfig /renew" gevolgd door enter.
  Werkt het nu?
 • Het volgende resultaat:
  Er is een fout opgetreden bij het vernieuwen van deze interface: LAN-verbinding. Kan geen contact met DHCP server maken. De aanvraag is verlopen.
 • Reset het modem eerst eens. Uit-/aanzetten is ook goed.
  Wacht vervolgens een paar minuten tot het modem is opgestart en probeer daarna nog eens dat "ipconfig /renew".
  En?? Werkt het nu?
 • nee het werkt ng niet :s

  het is eigelijk wel de eerste keer dat ik internet zelf probeer te configureren (met een usbnetwerkadapter gaat dat automatisch)
  misschien doe ik dat gewoon compleet fout.
  Ik gebruik dus, zoals ik al gezegd heb, bij netwerkverbindingen de wizard verbinding maken met het internet. dan kom ik uiteindelijk uit bij het instellen vna een breedbandverbinding en dan vrzschijnt er dat het internet al geconfigureerd is.

  als ik mijn netwerkkaart aankoppel en ik klik op status van de netwerkverbinding staat bij Ipadres ongeldig ipadres.
  als ik op de verbindign herstellen klikt reageert de pc niet meer

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.