Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

PC afschermen van netwerk

Anoniem
Leo S
4 antwoorden
  • In tegenstelling tot de topics 'ik zie de PC's in mijn netwerk niet' is dat nu het doel waar ik wel naartoe streef.

    Via wireless internet heb ik mijn buurman voorzien van ADSL via mijn router, maar nu is het natuurlijk niet de bedoeling dat hij mijn netwerk kan bereiken. Als ik alle harde schijven in mijn eigen omgeving beveilig met een wachtwoord, kan mijn buurman er dan niet meer in?
  • op elke computer een firewall zetten en het ip adres van je buurman blokken.. meestal worden ipadressen uit hetzelfde netwerk automatisch goedgekeurd, dus je moet wel een uitgebreide firewall hebben.
  • Ooit was er nog de mogelijkheid om een harde schijf te beveiligen met een wachtwoord, nu blijkt XP Home dit niet meer te ondersteunen, de XP Pro versie wel. Klopt dat, en is er absoluut geen mogelijkheid om dit met Home te bewerkstelligen anders wordt het wel heel omslachtig.
  • Even een wat uitgebreidere situatieschets:

    Ik heb een Linksys WRT54G router, waarop ik in totaal vijf PC's heb aangesloten. Drie via bekabeling, draaiend op XP home. Twee wireless met XP home, waarvan één de PC van mijn buurman is.

    Hoe kan ik nu voorkomen dat die buurman niet op mijn netwerk komt, maar wel gewoon van mijn internetverbinding gebruik kan maken?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.