Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

internet

Anoniem
None
2 antwoorden
 • Ik heb alle computers verbonden met de router.Ik heb op windows 2000 server een active directory gemaakt dus eerst een dns ingesteld. Nu wil ik clients toevoegen op een dhcp en dat heet een scope toevoegen geloof ik wat moet ik daarbij invullen. Ik neem aan dat ik dan de andere computers in het netwerk kan zien of moet ik nog meer instellen Is hier een uitleg over.
  BVd Gr harry
 • Jawel, Start > help> DHCP


  DHCP gebruiken in combinatie met Internet-verbinding delen Voor het tegenwoordig meestgebruikte netwerkprotocol, TCP/IP, moet elke computer in een netwerk een uniek nummer hebben, een uniek IP-adres. Als uw computer twee netwerkadapters heeft, moet elke adapter een ander IP-adres hebben. Wanneer u verbinding maakt met het Internet, heeft bijvoorbeeld de DSL- of kabelmodem een IP-adres dat verschilt van het adres van de netwerkadapter die is aangesloten op het thuisnetwerk of het kleine bedrijfsnetwerk.

  IP-nummers worden hiërarchisch gestructureerd. Een nummer dat subnetmasker wordt genoemd, wordt in combinatie met het IP-adres gebruikt, zodat een groot netwerk in kleinere netwerken kan worden gesegmenteerd. Houd vooral rekening met de specifieke verzameling getallen die in uw thuisnetwerk wordt gebruikt.

  Bepaalde groepen IP-adressen zijn speciaal gereserveerd voor kleine netwerken. Een van deze groepen IP-adressen wordt gebruikt door Internet-verbinding delen (ICS): 192.168.0.x, waarbij x een getal tussen 0 en 255 vertegenwoordigt.

  Deze getallen worden gebruikt in combinatie met het subnetmasker 255.255.255.0. Dit subnetmasker wordt een Class C-subnet genoemd.

  Het kan lastig zijn om het IP-adresseringsschema te doorgronden en correct te gebruiken. Bij Internet-verbinding delen (ICS) wordt het toewijzen van IP-nummers aan de ICS-clients in het netwerk geautomatiseerd met behulp van de DHCP-service (Dynamic Host Configuration Protocol). Met de DHCP-service kan de ICS-hostcomputer automatisch IP-adressen toewijzen aan clients. Wanneer Internet-verbinding delen wordt geïnstalleerd, begint de DHCP-service standaard met het verstrekken van adressen aan computers in het netwerk.

  Mogelijk gebruikt uw Internet-provider (ISP) een DHCP-service voor het toewijzen van een IP-adres aan uw computer wanneer u verbinding maakt met het Internet. Dit wordt gewoonlijk een dynamisch IP-adres genoemd. Elke keer dat uw computer verbinding maakt met het Internet, wordt er mogelijk een ander, maar altijd uniek nummer toegewezen aan de computer.

  Wanneer u Internet-verbinding delen installeert en uw computer twee adapters heeft (een adapter voor het apparaat waarmee u verbinding maakt met het Internet en een andere adapter voor de verbinding met het thuisnetwerk of het kleine bedrijfsnetwerk), wordt het IP-adres 192.168.0.1 toegewezen aan de netwerkadapter die is verbonden met het thuisnetwerk. Dit adres is permanent toegewezen en wordt een statisch IP-adres genoemd, omdat het nooit wordt gewijzigd. Vervolgens wordt de DHCP-service in het geheugen geladen, zodat er IP-adressen kunnen worden toegewezen aan computers in het netwerk.

  Elke clientcomputer moet een adres aanvragen. Het is van belang dat de ICS-hostcomputer permanent is ingeschakeld of wordt ingeschakeld voordat de andere computers in het netwerk worden ingeschakeld. Gebeurt dit niet, dan kunnen de clientcomputers geen IP-adres verkrijgen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord