Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

ADSL Internet delen met de buren?

Anoniem
Dilbert
3 antwoorden
 • Hallo,

  Omdat ik in de buurt bekend schijn te staan als een "Pro" :lol:, kwamen twee van mijn naaste buren met het idee om een ADSL verbinding met ons drieën te nemen, om zodoende kosten te sparen. Ik zou in dat geval de abonnementhouder moeten worden en de router beheren..
  Ik heb zelf nu al een klein thuisnetwerk met ADSL basis.
  Op zich wil ik best wel iets gezamelijks ondernemen, maar ik vraag me af wat de valkuilen zijn..? Ik heb absoluut geen zin om een helpdeskfunctie te krijgen en wil ook de goede burenrelatie niet op het spel zetten, m.a.w. geen mogelijk gezeur over problemen, beschuldigingen over (mis) bruik over en weer en geld. Bovendien weet ik niet wat er gebeurt als iemand zwaar gaat zitten downloaden, waardoor de bandbreedte onder druk komt. Ik heb het gevoel, dat voor dit soort toepassingen een behoorlijk zwaar ADSL pakket afgesloten moet worden en of dat dan echt goedkoper uitpakt dan afzonderlijke ADSL basis pakketten? Kortom, ik twijfel…
  Heeft iemand een dergelijke ervaring of advies?
  BvD
 • Persoonlijk zou ik er niet aan beginnen. Ik zou hun niet op buren niet op mijn eigen thuisnetwerk willen hebben, maar met de juiste router(s) is natuurlijk wel een voldoende veilige omgeving te realiseren. Dat downloaden kan een probleem worden, zeker als iedereen tegelijk iets wil downloaden. Dan moeten ze ook nog een e-mail adres nemen, dat kan best van een andere provider, maar het blijft zoeken. Helpdesk spelen, daar ontkom je vermoedelijk niet aan. Tja, en wat zou je ervoor vragen?
  Een UPC abo (goedkoop) kost nog geen 15 euro (internetten kan daarmee wel, downloaden, tja dat weer niet). Maar ja, dan kunnen ze ook bij jouw komen buurten. Een ADSL abo (goedkoop) is 20 euro of meer. Dat zijn geen gigantische bedragen.
 • Ik zou er ook niet aan beginnen, dit soort dingen lijdt vaak tot gedoe. Denk bijvoorbeeld dat de verbinding eruit ligt als jij op vakantie gaat, in dat geval zou toch een van je buren in jouw huis e.e.a. opnieuw moeten opstarten.

  Hou er bovendien rekening mee dat jij degene bent die voor een bepaalde tijd aan zo'n abonnement vast zit. Stel dat je buren er na een paar maanden geen zin in hebben, dan draai jij voor de volledige kosten van het abbo op.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.