Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Domeinen koppelen (NT4)

Anoniem
Edmond Varwijk
5 antwoorden
 • Ik wil graag domein 1 (NT4 server) koppelen aan domein 2 (NT4 server)

  Nou kan ik beide domeinen (van beide kanten) pingen op zowel IP als op Netbios naam, maar ik zie in de netwerkomgeving alleen het domein staan waarvan ik het commando ping uitvoer.
  Er is ook al een trust aangelegd tussen beide domeinen.
  Er is geen DNS/WINS server geinstalleerd.

  Domein 1 heeft een intranet draaien, deze kan ik via de browser op domein 2 wel benaderen.

  Als ik vanaf de DOS prompt een drive op het andere domein wil mappen dan krijg ik foutmelding 53, kan het netwerk pad niet vinden.

  Wat doe ik verkeerd? hoe krijg ik het aan de praat?
 • Zoek hulp bij de cracks van GOT……….
 • voor en thrust zal je aan beide zijden een wins server moeten hebben die met elkaar synchroniseren, daarna pas je thrust opzetten.
 • Volgens mij is een winsserver niet vereist. Het kan namelijk ook met de lmhosts file. Echter kan ik me niet voorstellen dat je een domein hebt draaien zonder dns. Nou heb ik niet veel ervaring met nt4 in domein dus ik kan me er in vergissen. Weet je zeker dat de trust goe opgezet is ? Je moet namelijk op de computer van het ene domein bij het inloggen ook het andere domein kunnen kiezen. En dus als gebruiker van het andere domein in kunnen loggen.

  Microsoft heeft trouwens een document in de support sectie staan die precies laat zien hoe je een trust kunt opzetten.
 • [quote:76b5b89804="bosjvd"]Volgens mij is een winsserver niet vereist. Het kan namelijk ook met de lmhosts file. Echter kan ik me niet voorstellen dat je een domein hebt draaien zonder dns. [/quote:76b5b89804]
  Een WINS server is wel vereist, ook voor de authenticatie van de werkstations onderling, dit is niet bij te houden in een hosts-file. NT4 heeft standaard WINS, DNS als default-resolutie is pas in W2K gekomen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.