Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Art. C!T5 Wireless Routers en Casema kabel internet

Anoniem
crazy J
2 antwoorden
 • Leuk artikel, maar nu zit ik met een specifiek Casema vraagje.
  Wat ik heb kunnen achterhalen van de casema-site / en vooral de "aanbieding" onderop (http://www.casema.nl/portal/page?_pageid=53,218963&_dad=portal&_schema=PORTAL, Casema gebruikt [b:732beaf8cc]L2PT[/b:732beaf8cc] als protocol.
  Als ik nu kijk naar de Tornado 242 (http://www.allieddata.com/asp/support_product.asp?menu=support&productid=133 -> product info) en de US Rob.808054 (http://www.usr-emea.com/products/p-networking-product.asp?prod=net-8054&page=specs&loc=emea) dan hebben die het over [quote:732beaf8cc]VPN pass-through support for PPTP, L2TP, and IPSec[/quote:732beaf8cc].
  Is dat hetzelfde en dus werken die twee routers met casema?

  Ter volledigheid: Casema Kabel internet en de modem is een Motorola SB5100E
 • Ik heb mij laten vertellen dat alleen een Draytek router werkt met die gare Motorola modem. Ik heb helaas hetzelfde modem op dit moment en kan mijn Sitecom DC202 niet gebruiken hiermee ondanks het feit dat deze router L2TP ondersteunt.
  Grote kans dat die andere modem dan ook niet werken. Maar helemaal zeker weten doe ik het niet.
  Ik weet wel dat de andere modems bij de andere abbonementen bij Casema wel werken met de Sitecom DC202. Ik heb het getest bij iemand.
  Ik ga binnenkort over op Wanadoo Basic, is drie keer zo snel als het huidige en kan ik fatsoenlijk gebruik maken van een router.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.