Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

swtich

Anoniem
Hans.Vosman
12 antwoorden
 • Ik heb een sweex switch 5 poorts gekocht en nu wil ik die aansluiten hoe kan ik dat het beste doen.
  Ik heb beneden een router staan en daar 1 computer op aangesloten de andere aansluiting loopt naar boven naar de 2e computer en nu heb ik daar ook de switch gezet en de kabel die beneden uit de router komt erin gedaan en dan 1 naar de computer en dan nog 1 naar de laptop maar het werkt niet wat doe ik fout op de sweex zijn allemaal uplink poorten. Gr harry
 • Op de Sweex allemaal uplink-poorten? Dat lijkt me sterk. Een uplink-poort is namelijk bedoeld om twee switches op elkaar aan te sluiten. Ik denk dat je bedoelt dat het allemaal normale poorten zijn. In dat geval moet de kabel tussen je router en switch gekruist worden. Dit kan door middel van aparte koppelstukjes, waarmee je van een rechte kabel een kruiskabel maakt. Of als je iets meer verstand van aansluiten hebt, een van de stekkertjes op die kabel er af knippen en opnieuw een stekkertje knijpen, maar dan met de oranje en groene aders (ook wit-oranje en wit-groen) andersom.
 • Kijk wel even in de handleiding. Die sweex switch is misschien wel auto-detect. Dan zou het niet uitmaken of je een gewone of een cross kabel aansluit. Wat ook belangrijk ik om gewoon te kijken of er ledjes gaan branden. Als dat het geval is dan wordt er in ieder geval een netwerkverbinding gevonden. Dat je er niks mee kan, dan is een ander verhaal … In ieder geval heeft het vervangen van switch, kabels en/of netwerkkaarten geen zin omdat daar het probleem niet zit.
 • Als er LED-jes gaan branden is nog niet altijd het teken dat er een goeie netwerkverbinding is. Als je namelijk een kabel hebt die toch net niet goed genoeg geknepen is, of waarvan de aders niet volgens het juiste kleurschema zitten (zo kun je een kabel voor ISDN niet voor een netwerk gebruiken, maar een netwerkkabel wel voor ISDN), gaat er wel een LED-je branden, maar is de kans groot dat je nog steeds geen verbinding hebt.
 • Dat is zo. Maar om een korte bondige waterdichte beschrijving van een werkende test methode te geven, dat blijft heel lastig. Er is nagenoeg altijd een valkuil. Dit staat verder los van auto-detect. Iha, is en blijft het kwestie van geduld en gezond verstand en vooral niet alles tegelijk doen.
 • Deze horen er allemaal bij.

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=119015
  http://tforum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=118750
  http://tforum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=119008

  Graag alles oplossen binnen dit TOpic. Niet telkens een nieuwe openen voor kleine deeldingetjes.

  mvrgroet Edmond
 • Kan ik nu met een switch ook internet delen de switch zit achter de router en ik heb adsl van kpn. Gr Harry
 • [quote:9ac5cb0f2f="harry1947"]Kan ik nu met een switch ook internet delen de switch zit achter de router en ik heb adsl van kpn. Gr Harry[/quote:9ac5cb0f2f]Welk merk/type modem? Een Alcatel 510?
 • Sorry voor het late antwoord maar ik was er niet. Het gaat om de speedtouch 510i van thomson.Gr Harry
 • De 510i is een modem die ook een router/switch functie heeft. Is die daarvoor geconfigureerd? Werkt de la[top wel rechtstreeks op de 510i? Wat ik belangrijk vind om te weten is of het netwerk zonder de nieuwe switch wel goed werkt. Zo ja, dan heeft het zin op het netwerk uit te breiden met de switch. Branden de ledjes? Weet je zeker dat de kabels in orde zijn?
 • De computer beneden waar ook het modem staat werkt goed en ook de computer boven doet het goed. Maar als ik boven de plug uit de computer haal en in de switch doe dan werkt het niet meer en natuurlijk een plug van de switch in de computer steek. Moet ik het modem opnieuw configureren als ik die switch ertussen zet. bvd Gr harry
 • Hoi,

  Aan die router moet je niet meer komen als het op de pc beneden nu ook gewoon werkt. Om de rest aan te sluiten…. De switch hang je OF via een cross kabel (of rechte kabel die door een cross module gaat) aan een [b:ca46140695]poort[/b:ca46140695] van de router en aan een [b:ca46140695]poort[/b:ca46140695] van de switch en dan de rest van de computers met normale kabels aan de switch. OF een normale kabel die vanaf een [b:ca46140695]poort[/b:ca46140695] van de router naar een [b:ca46140695]uplink[/b:ca46140695] van de swiotch (of uplink router en poort switch). De pc's aan de switch moet je voor inet gebruik nu net zo instellen als de pc beneden. Door de switch gebeuren er geen enge dingen daar mee.

  Timo

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.