Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Inet verbinding delen met win xp en win me

Anoniem
Anakin
4 antwoorden
 • Ik heb twee pc verbonden via tcp/ip bestanden delen gaat perfect, alleen de internet verbinding delen lukt niet. De host pc op win xp is verbonden met de isp (Hccnet) en er draait geen firewall. De laptop gaat via utp en tcp/ip naar de host, en bestanden delen lukt, maar de verbinding delen niet. Ik heb op de laptop (win me)als gateway het ip adres van de winxp pc gegeven, moet daar ook een dns bij? en welke dan. Ik wil het graag proberen zonder de wizards van winxp/winme

  Als instellingen heb ik nu:
  Host (Win xp pro)
  ip 192.168.0.1
  subnetmasker 255.255.255.0

  Client (win me)
  ip 192.168.0.2
  sub 255.255.255.0
  gateway 192.168.0.1

  ik heb de wizard gebruikt en daarmee kon ik een installatie diskette maken en toen kreeg ik het interne netwerk wel aan de praat, maar het internetten vanaf de windows me pc wou niet lukken.

  had m'n ADSL verbinding al wel gedeeld, maar kan van die windows me pc ook niet internetten. en heb instellingen precies zo zoals hierboven al staat, ook de DNS oplossing blijkt niet te werken.

  iemand verder nog een oplossing voor dit probleem?
 • Misschien eerst ff het Sticky lezen?

  Suc6!
 • ik heb de uitleg gelezen maar daarmee los ik mijn probleem dus niet op. anders had ik ook echt niet een neiweu post geopend. en zoeken op de site heeft me ook al niet veel verder geholpen, dus vandaar dat ik een nieuwe thread gestart heb.

  dus als iemand sugesties heeft, wil ze dan graag uit proberen.

  Frank
 • [quote:88a19b5c0c="travis"]ik heb de uitleg gelezen maar daarmee los ik mijn probleem dus niet op. anders had ik ook echt niet een neiweu post geopend. en zoeken op de site heeft me ook al niet veel verder geholpen, dus vandaar dat ik een nieuwe thread gestart heb.

  dus als iemand sugesties heeft, wil ze dan graag uit proberen.

  Frank[/quote:88a19b5c0c]

  ik kan je helaas niet helpen want ik zit al een tijdje met het zelfde probleem ik heb ook een tijd op het forum zitten zoeken naar een oplossing en ben tot de conclusie dat wij zeker niet de enigen zijn met dit probleem. ik zou bijna denken dat het een XP probleem is want ik heb al aardig wat netwerkjes in elkaar geprutst met win98, winME, win2000 maar met XP krijg ik het ook maar niet voor elkaar.
  ik hoop dat er een keer iemand komt met een goude tip en niet zo'n tip van lees eerst dat sticky maar eens, want daar heb ik er nu ook wel genoeg van gelezen.
  nou veel succes in inder geval en ik kijk ook uit naar de oplossing.

  Jack

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.