Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Delen internet XP & 98 alles al geprobeerd

[quote:5db4c2d3cf="daf_driver"]Ik weet niet precies hoe t zit onder XP. Als je internet delen op Win98 instalt wordt er een Configuration Client Disk aangemaakt die je dan op de andere (Client-pc) moet installeren om je browserinstellingen aan te passen.[/quote:5db4c2d3cf]Hmm, op een WinXP systeem voer je de netwerkwizard uit. Dit kan uiteindelijk ook een diskette opleveren voor het WIn98 systeem. Dat is een beetje afhankelijk van de gegeven antwoorden in de netwerkwizard. Dat is dus precies andersom als hierboven wordt verteld. Ik denk dat je de XP wizard opnieuw moet uitvoeren.

Anoniem
Hans.Vosman
6 antwoorden
 • Hallo,
  Ik heb het volgende probleem.
  Ik heb een netwerk aangelegd met WinXP & Win98, en de LAN verbinding werkt perfect alleen is het internet niet te delen.
  De pc met WinXP heeft een USB modem.
  Ik heb al diverse instellingen aangepast waaronder het IPadres, DNS servers enz, enz. Ook heb ik alle documentatie hier op het forum door genomen.
  Wat is nu de juist instelling op de win98 pc?

  Wie wil mij alsjeblieft helpen de kennis van mij wil zoooo graag op internet.

  Met vriendelijke groet,
 • Heb je op de win98 pc wel de configuratie client diskette gedraaid? :P
 • [quote:ce7add93a5="daf_driver"]Heb je op de win98 pc wel de configuratie client diskette gedraaid? :P[/quote:ce7add93a5]

  Bedankt voor je snelle reactie.
  Ik heb dat niet gedaan en weet ook niet hoe. mischien wil je iets uitleggen?
 • Ik weet niet precies hoe t zit onder XP. Als je internet delen op Win98 instalt wordt er een Configuration Client Disk aangemaakt die je dan op de andere (Client-pc) moet installeren om je browserinstellingen aan te passen.
  Hoe t delen van de verbinding in XP gaat weet ik niet en weet derhalve ook niet of er dan zo'n diskette aangemaakt wordt.
  Zelf heb ik de zaak andersom nl. Win98 gedeeld, Win XP pakt dit dan automatisch, en op een ander Win98 pc dus die clientdiskette gedraaid.
  Kijk eens in de windows/system directorie van XP of daar wellicht ICSCLSET.EXE staat, dit is nl de Configuration Client setup! :D
 • [quote:16cf598fd8="daf_driver"]Ik weet niet precies hoe t zit onder XP. Als je internet delen op Win98 instalt wordt er een Configuration Client Disk aangemaakt die je dan op de andere (Client-pc) moet installeren om je browserinstellingen aan te passen.
  Hoe t delen van de verbinding in XP gaat weet ik niet en weet derhalve ook niet of er dan zo'n diskette aangemaakt wordt.
  Zelf heb ik de zaak andersom nl. Win98 gedeeld, Win XP pakt dit dan automatisch, en op een ander Win98 pc dus die clientdiskette gedraaid.
  Kijk eens in de windows/system directorie van XP of daar wellicht ICSCLSET.EXE staat, dit is nl de Configuration Client setup! :D[/quote:16cf598fd8]

  Win Xp is juist geconfigureerd dat weet ik zeker, het ligt duidelijk aan de win98 instellingen.
 • Kun je vanaf de Win98 p de XP machine zien en de gedeelde bestanden op de XP benaderen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.