Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

token ring?

Anoniem
None
13 antwoorden
 • beste forumleden,

  ik heb nog een hele oude pc een pentium75mhz (olivetti p75) en die wil ik ook in me netwerkje zien te krijgen. pci netwerkkaarten krijg ik niet aan de praat die krijgen conficten met andere geinstalleerden componenten. nu dacht ik een isa kaartje zal mischien wel werken. na lange tijd zoeken heb ik er 1 gevonden maar ik kom er net achter dat het een tokenring netwerk kaart is.

  mijn vraag is kan een tokenring ook werken op me huidigen netwerkje?

  als er iemand is die ervaringen heeft met olivetti P75 en het installeren van een pci netwerkkaart zou ik dat ook graag horen.

  alvast bedankt,

  Jack
 • Jack,

  wat een mzzl, ik heb toevallig gisteravond zo'n p75 M4 in mn netwerk aan de praat gekregen met 3 com etherlinkkaartje in ISA modus, werkt perfekt! Als je nog zo'n kaartje zoekt dan heb ik er wellicht nog eentje voor je! :wink:
 • [quote:6a13982a7f="daf_driver"]Jack,

  wat een mzzl, ik heb toevallig gisteravond zo'n p75 M4 in mn netwerk aan de praat gekregen met 3 com etherlinkkaartje in ISA modus, werkt perfekt! Als je nog zo'n kaartje zoekt dan heb ik er wellicht nog eentje voor je! :wink:[/quote:6a13982a7f]

  Beste daf_driver,

  bedankt voor je aanbod maar om nou 100km te reizen voor een nic. heb ik er niet echt voor over.
  nogmaals bedankt voor je reaktie en aanbod maar ik zoek nog ff verder.

  als je nog tips voor me heb? zou ik die graag willen onvangen.

  Jack
 • Kan m je ook sturen hoor! Je mag m zo hebben (als ik er nog eentje heb) , PB me maar even voor je adres.
  Overigens heb je gekeken of er geen geel ! staat in apparaat beheer? Wellicht dat ie een conflict heeft met andere apparaten. Dit kun je aanpassen door de basisconfiguratie uit te schakelen en dan andere io adressen e.d. handmatig in te stellen.
 • [quote:17b53ee1cc="daf_driver"]Kan m je ook sturen hoor! Je mag m zo hebben (als ik er nog eentje heb) , PB me maar even voor je adres.
  Overigens heb je gekeken of er geen geel ! staat in apparaat beheer? Wellicht dat ie een conflict heeft met andere apparaten. Dit kun je aanpassen door de basisconfiguratie uit te schakelen en dan andere io adressen e.d. handmatig in te stellen.[/quote:17b53ee1cc]

  het handmatig aanpassen lukt helaas niet dat heb ik al geprobeerd.
 • Lijkt me stug. t Is dat ik hier op mn werk zit anders had ik t ff samen met je kunnen bekijken vanuit huis. Communiceert iets makkelijker als ik ook Win98 voor mn snuffert heb. :)
 • [quote:5570ec4908="Jacks"]mijn vraag is kan een tokenring ook werken op me huidigen netwerkje?[/quote:5570ec4908] Token ring is volgens mij niet hetzelfde als een ethernet netwerk (wat op dit moment dus gangbaar is). Ook afwijkende snelheid, maar ja, ik heb me er nooit echt in verdiept :-?.
 • [quote:325f67b6a4="daf_driver"]Lijkt me stug. t Is dat ik hier op mn werk zit anders had ik t ff samen met je kunnen bekijken vanuit huis. Communiceert iets makkelijker als ik ook Win98 voor mn snuffert heb. :)[/quote:325f67b6a4]

  Zo stug is dat niet, is namelijk een bekend probleem van Olivetti p75 en daar draait win95 op. ik kan ook geen goede bios update vinden om dat probleem te verhelpen, vandaar dat ik opzoek ben gegaan naar een isa nic.
 • [quote:a1175edf99="Jacks"]Zo stug is dat niet, is namelijk een bekend probleem van Olivetti p75 en daar draait win95 op. ik kan ook geen goede bios update vinden om dat probleem te verhelpen, vandaar dat ik opzoek ben gegaan naar een isa nic.[/quote:a1175edf99]Dat is best wel jammer. Juist PCI is flexibeler in het gebruik van interrupts en I/O adressen, tenminste, als alles goed werkt. Een populair kaartje is bijvoorbeeld de 3C509b, deze gebruikt wil wel een eigen IRQ. Het kaartje is Pnp als volledig ISA te gebruiken. Ik heb er goede ervaringen mee.
 • quote]Dat is best wel jammer. Juist PCI is flexibeler in het gebruik van interrupts en I/O adressen, tenminste, als alles goed werkt. Een populair kaartje is bijvoorbeeld de 3C509b, deze gebruikt wil wel een eigen IRQ. Het kaartje is Pnp als volledig ISA te gebruiken. Ik heb er goede ervaringen mee.

  bedankt voor de tip, als het niet lukt met het isa kaartje wat onderweg is zal de 3C509b me volgende optie zijn
 • Even ter info: token ring is iid een ander 'type' netwerk verbinding dan Ethernet.

  Een Ethernet netwerk is te tekenen als een lange lijn met aftakkingen. Aan iedere aftakking zit een nic. Een ethernet nic gooit zodra hij ziet dat de lijn vrij is een datapakket op de lijn. Wanneer dit datapakket toevallig "botst" met een ander pakket van een andere kaart, dan wordt gedetecteerd. Vervolgens wachten beide nics dan een random tijd voordat ze weer proberen te versturen.

  Token ring is zoals de naam zegt een ringstructuur, waarin 1 controller station staat die het "token" controleert. Dit token wordt voor een vast gestelde duur aan een nic "uitgeleend" zodat deze data kan versturen. In een token ring netwerk kan maar 1 nic tegelijk de token in bezit hebben.

  De twee technieken zijn voor de duidelijkheid dus niet door elkaar te gebruiken.
 • beste daf_driver :D ,

  ik wil je hartelijk bedanken, het 3C509b isa kaartje was super snel binnen, de volgende dag vroeg in de middag al.
  en hij werkt perfect geen problemen met installeren en geen conflicten meer met anderen apparaten. :D
  bijdeze hartelijk bedankt,
  groet,
  Jack
 • Graag gedaan Jack! :D
  Veel plezier ermee!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.