Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

welk voordeel biedt een router?

Anoniem
rgm
4 antwoorden
 • Ik heb thuis een netwerk van twee computers. Deze zijn verbonden middels twee netwerkkaarten.

  Een computer heeft rechtstreeks verbinding met internet, en de andere kan via het netwerk op internet.

  Kan iemand mij vertellen wat het voordeel is dat een router biedt?

  Alvast bedankt.
 • Als je een router hebt, hoeft niet steeds een PC aan te blijven staan als je op de andere wilt internetten.
 • Dank je wel, maar is dat ook het enige voordeel?

  Ik heb nu een snelheid van 100 kb (ADSL) als 1 pc aanstaat, en als beide pc's op internet zijn, dan wordt die snelheid verdeeld.

  Zou het heel toevallig wellicht hopelijk zo kunnen zijn dat door het plaatsen van een router beide pc's een downloadsnelheid krijgen van 100kb? (dus ook al ze beide aanstaan).
 • [quote:9e8bd4abae="rgm"]Dank je wel, maar is dat ook het enige voordeel?[/quote:9e8bd4abae]Dat ligt eraan wat je een voordeel noemt. Ik vind het wel prettig dat een router iha ook als DHCP server kan fungeren. Verder zit er vaak iets van een eenvoudige firewall in (NAT). Dat is in principe wat veioliger dan een rechtstreekse verbinding met een Windows computer waar de firewall nog niet is opgestart. Verder scheelt het 1 netwerkkaart en maakt de PC configuratie wat eenvoudiger. Nou ja, als alles werkt dan. Met router werken alle computers in principe met dezelfde instellingen met alleen een ander IP adres (die met DHCP ook nog automatisch wordt ingevuld). Met een Windows computer als "router" dan zal die vaak zelf als DHCP server fungeren. Als je dan een andere computer eerder opstart dan de hoofdcomputer krijg je nog wel eens rare foutmeldingen die je mag negeren, als er shares gedefiniëerd zijn. Echt prettig vind ik dat niet.
  [quote:9e8bd4abae="rgm"]Zou het heel toevallig wellicht hopelijk zo kunnen zijn dat door het plaatsen van een router beide pc's een downloadsnelheid krijgen van 100kb? (dus ook al ze beide aanstaan).[/quote:9e8bd4abae]Nee.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.