Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

wanadoo com21 modem, welke router?

Anoniem
martindekker1
11 antwoorden
 • Hallo Allemaal,

  Ik heb een vraag, ik heb wanadoo cable premium en maak gebruik van het com21 modem. Ik wil ook op de 2de pc internet en wil dit doen door middel van een wireless router. Nou weet ik dat je daar niet zomaar iedere router voor gebruiken kunt.

  Ik weet dat het in ieder geval mogelijk is met de sitecom WL-025 alleen dat zou mij teveel snelheid schelen. Weten jullie of het ook mogelijk is met de WL-122 van sitecom??

  Als jullie nog eventuele andere tips hebben hierover is dat natuurlijk ook meer dan welkom!! :D

  Groeten en alvast bedankt,
  Martin
 • De Sitecom DC-202 wordt aangeraden…

  http://eservice.casema.tv/publicdata/klantenservice/helpdesk/router/casema_internet_installatie_met_router.html
 • Ja idd dat heb ik gelezen, maar das volgens mij geen wireless router?
 • Oh sorry, neem me niet kwalijk. Ik heb het niet helemaal goed gelezen, dat je een wireless router wil :oops:
  De DC-202 is een goede router maar inderdaad niet wireless. :oops:
 • Volgens mij is Wanadoo onlangs van aansluitings-protocoll gewisseld, en kun je nu gewoon elke router kopen die een DHCP-client aan de WAN-kant heeft?

  Paar voorbeelden (met WLAN :wink:)

  - Linksys WRT54G
  - Sitecom WL-018
  - Draytek 2900G

  Deze zijn allen geschikt voor 802.11G (54Mbps).

  Sitecom maakte bij zijn router nog de volgende opmerking:[quote:16cca5f20d]Ondersteunt alle Nederlandse breedband providers (inclusief wanadoo/casema L2TP client-protocol)[/quote:16cca5f20d]Dus ook als die Com21-modems nog op het oude protocoll zitten, is die te gebruiken.

  Greetz!
 • Wanadoo heeft idd net een snelheidverhoging gehad dus het aansluitingsprotocol kan ook best gewijzigd zijn. Ik ga dit wel even uitzoeken is handig om te weten voordat ik de spullen koop. Is een duur grapje anders :D

  Alvast bedankt beide,
  Martin
 • Ik heb bij sitecome nagevraagd en die zeggen dat de WL-122 samen kan met de com-21 van wanadoo. Dus daar vertrouw ik dan maar op ;). Als ik het heb geinstalleerd zal ik het nog wel even melden
  Gr Martin
 • Hallo allemaal,

  Ik heb de WL-122 gekocht maar het werkt bij vlagen. Het ene moment zit je lekker te internetten en het andere moment werkt het niet meer zonder dat je iets aan de instellingen of wat dan ook hebt gedaan :-?

  Gebeld met sitecom en NU zeggen ze dat ze dat vaker horen en dat er niets aan te doen, behalve wachten tot het weer werkt.

  Weet iemand (uit ervaring mss) wat een goede router is voor wanadoo cable met com21 modem voor 100 mbps?

  Gr Martin
 • Ik ben ook klant bij wanadoo Cable en ook ik heb een com21 modem. Er staat in bovenstaande berichten dat wanadoo van protocol veranderd is. Dit is niet helemaal waar. De motorola modems op het eurodocsis netwerk zijn van protocol veranderd. De com21 niet. Je hebt een draadloze router nodig die het PPPoE protocol ondersteunt. Zelf gebruik ik een goedkope sweex router/switch en dat werkt perfect. Je hebt er ook een draadloze variant van.

  Suc6,
  Maarten
 • Das raar dat de sitecom het niet deed dan……maar ik was laatst bij een gespecialiseerde pc zaak en die konden me zelfs helemaal geen draadloze router aanbieden voor 100mbps voor wanadoo cable met com 21 modem :-?
  Maar ik ga maar helemaal af van het draadloze idee en ga gewoon met een switch werken ofzo……iemand hier een goede tip voor (ik zal ook wel even andere topics lezen)
 • En was dat uitvallen met een draadloze verbinding (dus geen kabel tussen router en pc)? Ik heb namelijk hier veel vaker gelezen dat mensen last hebben van het uitvallen van de verbinding met draadloos. Zoek maar eens ofzo, of misschien weet iemand het.

  Timo

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.