Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

UPC-verhaal: is dit waar??

Anoniem
None
21 antwoorden
 • ja leuk. een router heeft toch ook een ip adres?
  ik denk dat je 't bij het verkeerde eind hebt.

  d.
 • Het maakt niet uit idd. Een pc router werkt precies hetzelfde.
 • Ik ben van plan wat spullen te kopen voor een draadloos netwerkje. Mijn keus was gevallen op de Tornado 242. Die zou o.a. bij HOD Computers in Zaanstad te verkrijgen zijn.
  De club gebeld, en nee, die kon hij niet leveren, want de Tornado is heel slecht leverbaar momenteel.

  Aangezien ik ook in de gemeente Zaanstad woon, en ik dat tegen hem vertelde, vroeg hij of ik bij UPC zat.
  Ja, zeg ik.
  Nou, dan moet je uitkijken wat voor router je neemt, want UPC stuurt af en toe een programmatje mee, om te kijken of er een router achter het modem hangt.
  Indien ja, dan doet vervolgens bje router het niet meer, of liever gezegd, dan is je verbinding weg.

  Concrete vraag: Is dit waar, of een verkooppraatje?
 • In de praktijk is het onzin. Het mocht eigenlijk niet bij Classic (inmiddels is Chello Plus het abbonoment waarbij het wel mag) maar mijn moeder heeft zelfs ooit Chello eens opgebeld met zo'n vraag en zij zeiden zelf dat het wel gewoon zou werken en dat Chello er niks aan zal doen.

  Ik heb al heel wat jaren Chello (vanaf het begin af al :wink: ) en zit ook al ruim 3 jaar achter een routertje.

  Als ik ooit met vragen kom bij Chello over storingen o.i.d. dan vragen ze of ik achter een router zit, antwoord ik met Ja en helpen ze me vrolijk verder.

  Om een lang verhaal kort te maken…geen enkel probleem!
 • Hoe zouden ze er achter kunnen komen dat er een router tussen hangt eigenlijk? Het MAC-adres van de hoofdcomputer wordt a.h.w. door je router overgenomen, dus hoe zouden ze kunnen nagaan dat het niet de pc maar een router is?
 • Ik denk dat ze het kunnen zien aan NAT. Maar dat is maar een vermoeden. Moeten ze natuurlijk ook nog wel zo slim zijn om daar naar te kijken. En daar zijn naar mijn mening de helpdesk medewerkers in elk geval niet slim genoeg voor.
 • Er zijn ook wel kabelproviders geweest die gebruik maakten van een bug in sommige routers. Door een bepaald pakketje over het netwerk te sturen crashten die routers en moest je ze eerst resetten. Maar dat doen ze allang niet meer volgens mij.

  Heb zelf ook Chello (classic) met een router en die draait al 2 jaar intussen.
 • Heb ook iets gelezen op een forum van Chello gebruikers, dat een 3e computer afgeknepen wordt.
 • ja. op papier.

  jongens, gooi lekker die router ertussen. upc is op dit moment maar wat blij als je klant bent.

  d.
 • [quote:77c4711664="Jank"]Heb ook iets gelezen op een forum van Chello gebruikers, dat een 3e computer afgeknepen wordt.[/quote:77c4711664]

  Hier thuis staan vaak een server en 3 pc's aan die tegelijk op internet bezig zijn. Heb er ook wel eens 7 tegelijk online gehad. Geen enkel probleem.

  idd zoals Dilbert al zegt gewoon router ertussen en je pc's eraan knopen en verder niet moeilijk doen. :)
  Ze gaan je echt niet afsluiten als klant, want ze verliezen er al genoeg die uit zichzelf gaan.
 • van een collega van me (netwerk specialist) weet ik dat ze er wel achter kunnen komen (het was te low-level voo me om het te volgen).
  Maar dat is zo tijdrovend en spitten dat men dat vanuit bedrijfsoogpunt niet zal doen tenzij ze perse een bepaalde abonnee wil pakken.

  Gewoon een router vertussen zetten
 • Dank voor de info van jullie.

  Het routertje komt er, alleen het zal die Tornado denk ik niet worden, want die schijnt inderdaad moeilijk leverbaar te zijn.
 • Hoi,

  Nouwja, op zich is een router niet strafbaar. Je mag er alleen officieel niet meer dan 1 pc aan hangen. Nouwja, hier draait al vanaf dag 1 een router mee. Het draait nu al 1,5 jaar super. Binnenkort maar ff de nieuwe snelheden testen met 12 man op een LAN :D

  Timo
 • Als je niet belachelijk veel loopt te downloaden lijkt me dat ze niet veel reden hebben om je eraf te kicken. Of gaat het niet dat je met router meer zou downloaden?

  anyway, ik draai hier ook met een router op @home.
 • Hier ook chello (lite zelfs) met een router, de de installateur van chello zei dat het eigenlijk niet mocht, maar dat ze er niets tegen doen. Dat als ze het weten, ze je hooguit niet helpen bij de helpdesk. Aangezien ik nog nooit problemen heb gehad met de verbinding nog nooit uitgetest.
  Maar gewoon die router er tussen gooien dus!! 8)
 • [quote:8ff4704e72="Ruudfeen"][Knip] Of gaat het niet dat je met router meer zou downloaden?
  [/quote:8ff4704e72]
  Met een router verander je niets aan de snelheid. Je houdt gewoon de max snelheid van je provider.

  Timo
 • [quote:6b4bf5d048="tengelgeer"][quote:6b4bf5d048="Ruudfeen"][Knip] Of gaat het niet dat je met router meer zou downloaden?
  [/quote:6b4bf5d048]
  Met een router verander je niets aan de snelheid. Je houdt gewoon de max snelheid van je provider.

  Timo[/quote:6b4bf5d048]
  Ja begrijp ik. Maar ik kan me voorstellen dat wanneer je met meerdere personen tegelijk internet dat je dan ook meer download/upload.

  Vraag blijft: Waarom hebben ze je liever niet met een router op het internet?
 • Omdat je bij veel isp (bijv chello) niet met meerdere pc de internet verbinding mag delen. Ze hebben liever dat je daarvoor een duurder abonement neemt.
 • [quote:b5fee8d7ae="Bosje"]van een collega van me (netwerk specialist) weet ik dat ze er wel achter kunnen komen (het was te low-level voo me om het te volgen).
  Maar dat is zo tijdrovend en spitten dat men dat vanuit bedrijfsoogpunt niet zal doen tenzij ze perse een bepaalde abonnee wil pakken.[/quote:b5fee8d7ae]

  Kort uitgelegd:
  Het is idd mogelijk door alle pakketjes die langs komen te bekijken. Daar staat namelijk info in voor welke pc het is. Als er meerdere pc's achter de router hangen staan er dus verschillende nummers in de pakketjes.
 • maar je kan toch ook in een pc de chello verbinding er in laten komen. EN dan via een tweede netwerkaart linken naar de router. Dan lijkt het me dat het allemaal van een ip adres komt. (zoniet dan hoor ik het wel) Enige nadeel is dat de hoofd computer dan altijd aan moet staan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.