Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

computer wil niet automatisch IP adres instellen

Anoniem
kanertw
2 antwoorden
 • hallo,

  Ik heb dit topic dus even veranderd, omdat het vorige probleem is opgelost. Er was een probleem tussen de verbinding van twee switches in het netwerk in combinatie met het ADSL modem.

  dit is de structuur van het netwerk. Alleen de switches zijn onderling verbonden met een crosscable, de rest normale kabel. Alle leds die moeten branden, branden ook.

  ADSL modem–>switch–>switch2–>computer 1 & computer 2

  Computer 1 werkt goed, maar op computer 2 (winXP) heb ik problemen.

  Het probleem is namelijk, dat hoe vaak ik ook aangeef dat de netwerkadapter een ip adres toegewezen moet krijgen, elke keer weer houdt hij een vast ip adres aan. nl: 192.168.1.10, de subnet is wel goed.
  Ook als ik de ADSL CD er in prop, voert deze de wizard uit, en vertelt dat de instellingen goed staan…. en toch, bij de probleemoplosser elke keer weer hetzelfde probleem, dat het ip-adres verkeerd is.

  hoe kan dit?
 • [quote:a96a0acaa0="kanertw"]Ik had dus een netwerkje, van 6 computers, waarvan 3 zijn aangesloten op een miniswitch, en de andere drie op een linksys 4 poorts switch met printserver. Deze twee switches zijn met een crosskabel aan elkaar verbonden.[/quote:a96a0acaa0]Bezit die linksys switch ook een router? Op zich is het zo dat sommige hub, switches via een bepaalde poort doorgelust moeten worden. Ik neem aan dat je een uplink poort gebruikt in combinatie met de cross kabel. Op zich gebruik ik gewone kabels, ik moet alleen de juiste poort kiezen en soms een schakelaartje indrukken. Ik heb een 3Com 10Mbit hubje die daar heel kritisch in is. Maar ja, aan het branden van de ledjes kan ik uiteindelijke zien of het goed gaat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.