Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Thuisnetwerk XP Pro probleem

Anoniem
MAXimum
8 antwoorden
 • Wat bij mij leek te helpen was:

  Bij Deze computer > Eigenschappen > verbinding van buitenaf

  Dan de gebruiker gast toevoegen en een wachtwoord instellen.
  Tevens op allebei de PC wat delen en dan de PC zoeken met zoeken in het startmenu. Als het goed is wordt er om het wachtwoord van Gast gevraagd nu.

  Groeten,

  Robert
 • Ik heb een soort gelijk probleem.

  Ik heb 2 pc's met allebei XP pro en een Sitecom router. Ik heb op allebei de pc's internet. Ik krijg deze foutmelding als ik ga zoeken op werkgroepen:

  "Workgroup is niet toegangkelijk. U hebt mogelijk niet de juiste machtigingen voor deze netwerkbron. Neem contact op met de beheerder van de server op als u wilt weten of u toegangsmachtingen heb.

  De lijst met servers voor deze werkgroep is momenteel niet beschikbaar"

  Ik heb echt alles geprobeerd. Honderd keer een thuisnetwerk instellen gevolgd en alles correct gekozen maar niets werkt! Die winxp firewall staat uit, er is nog niets gedeeld. Ik zie gewoon mijn werkgroep niet eens staan! Ik begrijp er echt helemaal niets van.
 • [i:8d00a1c57c]U hebt mogelijk niet de juiste machtigingen voor deze netwerkbron.

  De lijst met servers voor deze werkgroep is momenteel niet beschikbaar"

  [b:8d00a1c57c]er is nog niets gedeeld.[/b:8d00a1c57c] Ik zie gewoon mijn werkgroep niet eens staan! Ik begrijp er echt helemaal niets van.[/i:8d00a1c57c]

  Misschien moet je juist WEL iets delen?
 • Kijk eens bij eigenschappen van LAN-verbinding. Heb je bestands en printerdeling voor microsoft netwerken wel geinstalleerd?

  En anders moet je inderdaad eens een map delen en kijken of je de werkgroep te zien krijgt
 • Ik heb exact hetzelfde probleem - het is bij mij begonnen na een verse installatie van WinXP Pro op mijn eigen machine…

  Specs: 3 PCs (Win XP Pro, Win 98 en fileserver met Win2K), Sitecom router en aparte switch.

  Internet werkt op alle PCs, permissies zijn in Win2K geregeld, schijven zijn gedeeld, DHCP en automatische IPadressen zijn verzorgd.

  Voorheen (voor de reinstall) gaf het netwerk geen probleem, ik kon vanuit WinXP alle PCs benaderen. Nu echter krijg ik bij het benaderen van de werkgroep dezelfde foutmelding als boven, en zijn er geen andere PCs te benaderen. Wèl kan ik de Win2K server benaderen via het IP adres, maar niet de Win98 machine…

  Start ik de WinXP machine op met een BartPE rescue DVD dan loopt alles ineens als een zonnetje.

  En als we dan toch bezig zijn: de Win98 machine kan de fileserver niet bereiken (Fat32 schijf), ook met de juiste permissies. De server is wel zichtbaar in de werkgroep maar bij aanklikken en opgeven van de (juiste) info komt er toch een foutmelding.

  Iemand?
 • Degene die dit probleem oplost is een held. Ik vat ook nog steeds niet waar het hem in zit. Heb het lang niet altijd. Dit netwerk heeft het nu niet. Maar gisteren een ander netwerk opnieuw opgezet en die gaf wel die melding en ik was wel degelijk aan het delen. Je moet op zijn minst jezelf daar kunnen zien, nouw, mooi niet. Een van de vage voor mij onverklaarbare problemen.

  Timo
 • tsjah, en soms kan 1 computer wel verbinden, en de ander niet, en andersom, soms doet alles 't ook weer gewoon.. ik ben er vandaag mee bezig, en ik vind dat ik erwel uit moet komen :P
 • heb je wel op alle computers de werkgroepnaam het zelfde ingevult. Ook is het van belang dat de computernaam verschillend is op elke computer. Heb je ook op een computer een firewall geinstalleerd. Als dit zo is dan moet je die goed configurren dat die de ip - adressen van de compujters in het netwerk wel doorlaat

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.