Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

UTP/Cross kabels op een HUB?

Anoniem
Aernout
16 antwoorden
 • eh kan je crosskabels op een HUB aansluiten?
  of heb je daar persee UTP kabels voor nodig?
 • Hangt ervanaf of dat ding auto sensing is of niet.
 • werkt UTP altijd met Hubs?
 • [quote:a519629b07="gerben"]Hangt ervanaf of dat ding auto sensing is of niet.[/quote:a519629b07]
  weet je hoe ik hierachter kom? (behalve op de doos te kijken die ik niet heb..)
 • [quote:f03d553f20="MAXimum"]eh kan je crosskabels op een HUB aansluiten?
  of heb je daar persee UTP kabels voor nodig?[/quote:f03d553f20]Cross kabels zijn ook UTP kabels, alleen is bedrading niet 1 op 1. Voor de rest eens met Gerben. Zelf heb ik een router/swtich, een switch en een hub in gebruik in het zelfde netwerk. Ik gebruik daarvoor geen enkele crosskabel. Crosskabel is op zich bedoeld om 2 computers direct met elkaar te verbinden. Eventueel uplink van de ene hub/switch naar de volgende hub/switch met een crosskabel. Vanwaar de vraag?
 • [quote:667da2da3c="Hans.Vosman"]Vanwaar de vraag?[/quote:667da2da3c]

  omdat ik morgen 8 pc's aan wil sluiten, en ik heb 6 UTP kabels, moet ik dus 2 nieuwe erbij kopen nog? want crosskabels heb ik wel nog.
 • Ja je moet er 2 bijkopen, of bij de crosscables aan 1 zijde de stekker erafknippen en een nieuwe op de juiste wijze aanknijpen. Makkelijker is dus om 2 nieuwe kabeltje aan te schaffen.
 • [quote:5b8551741a="MAXimum"]omdat ik morgen 8 pc's aan wil sluiten, en ik heb 6 UTP kabels, moet ik dus 2 nieuwe erbij kopen nog? want crosskabels heb ik wel nog.[/quote:5b8551741a]Als je de eigenschappen (wel of niet autodetecting) niet meer kan achterhalen, gewoon even met twee PC's uitproberen. Eerst met een gewone UTP-kabel, en als dat werkt daarna in verder dezelfde opstelling proberen met een crosslinkkabel. Werkt dat ook, dan heb je een autodetecting hub. Zoniet, zijn de poortjes eender, of staat bij één ervan het opschrift uplink of zoiets. Is dat het geval, dan gebruik je dat poortje voor de crosslink. En anders zal je inderdaad naar verloopstukjes of naar nieuwe UTP-kabels moeten uitkijken.

  Jan de Boer
 • Bestaan er verloopjes voor cross naar one2one???Ik heb namelijk een flinke crosskabel lopen tussen 2 pc's en binnenkort komt er een laptop bij in het netwerk zodat ik een hub of een switch nodig heb. Ik heb geen zin om een paar tientallen meters nieuwe kabel te kopen.
 • o ja btw.. alles was nog gelukt :P
 • als je cross aan cross doet heb je ook strait
 • Er zijn verloopjes als het goed is, maar een one2one verloop met nog een kleine cross werkt ook. Je kan ook een nieuwe stekker knijpen…

  Timo
 • Ik hoorde van een collega dat crosskabels op een hub wel werken als je allemaal crosskabels gebruikt. Is dit waar?????
 • [quote:4275c9e871="langejongen"]Ik hoorde van een collega dat crosskabels op een hub wel werken als je allemaal crosskabels gebruikt. Is dit waar?????[/quote:4275c9e871]

  haha lees ff een paar regels omhoog –>

  [quote:4275c9e871="gerben"]Hangt ervanaf of dat ding auto sensing is of niet.[/quote:4275c9e871]

  =)

  het maakt geen verschil uit of ze allemaal wel of niet crosscables zijn
 • crosscable's zijn om twee lan dezelfde LAN poorten aan elkaar te knopen zodat de transmit aan de receive zit en andersom. een hub is (meestal) allemaal cross zodat je met een gewone kabel al je pc's aan kunt sluiten. de eerste poort wil wel eens (handmatig) schakelbaar zijn zodat je twee hub's/switches aan elkaar kan knopen. enne die collega met zijn crosscables, naar mijn weten (en ik doe het al jaaaaaaren voor mijn werk) is dat larie …….

  in een crosscable zijn de adres 1,2 gewisseld met 3,6, kijk maar eens goed naar de kleuren van de aders ….

  greetz, Aernout
 • [quote:71bd136d22="Aernout"]crosscable's zijn om twee lan dezelfde LAN poorten aan elkaar te knopen zodat de transmit aan de receive zit en andersom. een hub is (meestal) allemaal cross zodat je met een gewone kabel al je pc's aan kunt sluiten. de eerste poort wil wel eens (handmatig) schakelbaar zijn zodat je twee hub's/switches aan elkaar kan knopen.[/quote:71bd136d22]Klopt helemaal, maar….[quote:71bd136d22] enne die collega met zijn crosscables, naar mijn weten (en ik doe het al jaaaaaaren voor mijn werk) is dat larie …….
  greetz, Aernout[/quote:71bd136d22]Dan zul je gedurende die tijd ook ongetwijfeld de nieuwere ontwikkelingen bebben gevolgd (of niet soms :-? ) en hebben vernomen dat de nieuwste switches zelfdetecting zijn en het dus niet meer uitmaakt welke van de twee typen kabel je hebt, zodat je ze willekeurig doorelkaar kan gebruiken.

  Maar zelfs in de winkel waar ik vorig jaar zo'n ding kocht wisten ze dat niet eens. Ze beweerden bij hoog en bij laag dat ik mijn oorspronkelijke crosslinkkabel tussen mijn twee PC's moest vervangen, omdat op die switch geen uplinkpoort zou zitten. Hoefde dus niet! De spraakverwarring is dus begrijpelijk, want dit is blijkbaar nog lang niet overal bekend.

  Jan de Boer

  Edit:
  Was ik nog vergeten er even bij te zeggen:
  Inderdaad is "dat verhaal van die collega" zoals het er staat dus lariekoek. Typisch "klok en klepel verhaal".

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.