Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

3 comp. op netwerk 4e wil niet lukken

Anoniem
Dilbert
7 antwoorden
  • Hallo,
    Ik heb een netwerk met 4 windows xp-machines, een adsl-router met 4 poorten.
    Al meer dan een jaar werkt het netwerk met 3computers prima, maar de vierde krijg ik maar niet aan de praat. Wat heb ik geprobeerd:
    - nieuwe stekkertjes aan de kabel
    - nieuwe kabel (14 m.)
    - andere netwerkkaart

    De lampjes op de router en op de netwerkkaart branden maar er is geen activiteit. Als ik ping heb 100% loss.

    Als ik de computer aan een geprefabriceerde kabel van een dikke meter aan dezelfde poort hang dan heb ik wel contact.

    Twee maal kabelbreuk in twee verschillende kabels lijkt mij onwaarschijnlijk. Drie maal een stekkertje er fout aanzetten lijkt mij ook niet. Wat kan dit wel zijn?? HELLUP

    groet
  • Als het wel allemaal werkt aan een gefabriceerde kabel, dan lijkt het me toch dat in de huidige kabel iets niet in orde is. Ik ken dat soort problemen met zelf gefabriceerde kabels, ik houd het daarom maar bij gefabriceerde kabels, kost wat meer, maar dan is het wel goed.
  • [quote:cac3e6f2bf="SkyWarrior"]… ik houd het daarom maar bij gefabriceerde kabels, kost wat meer, maar dan is het wel goed.[/quote:cac3e6f2bf]Ook zo'n kabel is wel eens niet okay. Als de kabel technisch in orde is (nameten met bv een Ohm meter of met een speciaal test apparaat, geeft je daarover zekerheid), dan heeft de vraagsteller misschien last van stoorsignalen. Mijn advies, ga eerst na of die ene kabel in orde is. Daar kom je bijvoorbeeld achter door een andere computer (die wel goed werkt) op die kabel aan te sluiten. Overigens zegt WIndows XP ook, kabel niet verbonden als de kabel niet in orde is. Dat is echt geen fout in Windows XP, dat duidt nagenoeg altijd op een niet aangesloten kabel of een defecte kabel. Zonder die foutmelding, is de kans vrij groot dat de kabel heel misschien technisch toch okay is.
  • Even een verdere update.

    Ik heb een andere computer aan de kabel gehan gen en deze zag de overige computers, dus de kabel is in orde. Wat nu?
    Ik he ook al een ander pcislot geprobeerd.
    Zou ik het kebelmodem opnieuw moeten configureren???
    groet
    cj
  • Heb je de instellingen van de 4e computer al vergeleken met de rest, waarschijnlijk is daar iets niet in orde.
  • [quote:049038a7de="caco"]Zou ik het kebelmodem opnieuw moeten configureren???[/quote:049038a7de] Nee, dat lijkt me niet. Tenzij het ip bereik niet groot genoeg is. Met de informatie die je geeft: andere computer werkt wel op de lange kabel, de probleem computer werkt alleen op de korte kabel, dan zou ik het zoeken bij de netwerkkaart in de probleem computer. Dus misschien een onjuiste instellingof het kaartje zelf werkt niet goed met die lange kabel. Is het een onboard kaart of een insteekkaartje?
  • [quote:67556b8a78="Hans.Vosman"]Is het een onboard kaart of een insteekkaartje?[/quote:67556b8a78]

    het is een insteekkaart, ook hiervan heb ik er al twee geprobeerd. Ze geven allebei dezelfde foutmelding. Alle instellingen zijn goed, en hetzelfde als op de drie andere pc's.

    HOE KAN DIT???

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.