Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Problemen linksys router

Anoniem
BPA
7 antwoorden
 • :evil: Indien de router tussen de pc en het adsl modem geplaatst wordt doen een aantal zaken het niet meer:

  Uitgaande mail via Outlook Express (time out error)
  Benaderen Hotmail account (pagina foutmelding maar lijkt ook op time out)
  Webmail via provider
  Windows update (blijft hangen op 0%)

  Router eruit, alles werkt weer. :-? Mailtjes naar Linksys gezonden maar die zijn niet zo vlot en behulpzaam.

  Zit hem niet in de firewall (zelfs helemaal verwijderd, probleem blijft), de mtu, de vermelding van de juiste smpt server etc

  Internet werkt gewoon.

  Overige info:
  Windows 2000 prof
  Outlook express 6.0
  McAfee firewall/virusscanner
  Linksys BEFW 11S4 V3, firmware 1.45.1
 • Vreemd verhaal zeg! Het lijkt of bepaalde poorten niet openstaan in de router. Bijvoorbeeld: poort 25 = voor uitgaande mail. 110 = voor inkomend.

  Kun je dit checken in je config?
 • Poorten staan open. Inkomende mail is ook geen probleem. Windows update, webmail en hotmail maken geen gebruik van 25 en 110. Lijkt wel of het iets te maken heeft met ssl. Kan dat alleen niet rijmen met een of andere actie van de router
 • Firmware updaten dan ?
 • Ik heb nog firmware 1.42.2 en ik heb de beschreven problemen niet. Onder Access Restrictions is er de optie BLOCKED SERVICES. Staat daar iets geactiveerd? Doen de problemen zich ook voor als de interne computer via de netwerkkabel wordt aangesloten op de Linksys, dus niet wireless? Staat onder SECURITY de firewall protection op DISABLE of ENABLE? Ik ben heel benieuwd. Succes met het vinden van de oplossing!
 • De firmware is de laatste versie. Ik heb juist het idee dat daar het probleem zit. Downgraden dus. Nou werkt Linksys met verschillende versies van de router, dit is versie 3. Laat daar nou net geen originele firmware van zijn op de ftp site van Linksys. Mailtje naar Linksys gestuurd. Ben benieuwd wanneer zij reageren. Er zijn geen services geblocked. Verbinding loopt via de netwerkkabel. Wat bedoel je met de security? Op de router kun je alleen filters instellen (het is een BEFW11S4 versie 3). Op de netwerkkaart staan ip-sec en dat soort zaken uitgeschakeld.
 • Ik heb inderdaad een ander model en daar zit wel een SECURITY tab in om wel of geen FIREWALL in te stellen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.