Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Recht onzeggen onderliggende mappen

Anoniem
MichielPH
5 antwoorden
 • Stel je hebt deze situatie:

  [+] Troep (E :)
  ├─[+] Spellen
  ├─[─] Downloads
  │ [i:82d942f311] [/i:82d942f311]└─ P*rno
  └─[+] Documenten

  Je geeft toegang tot de E-schijf. Is het ook mogelijk om bepaalde mappen dit recht weg te nemen? Ik heb zelf WinXP Pro en vaderlief ook.
 • Bedoel je dat je sommige mappen (ik kan al wel raden welke :P) wilt afsluiten/verstoppen voor iemand anders?
 • Je geeft aan dat de rechten niet ge-erft moeten worden van bovenliggende mappen, hij prompt dan de vraag wat er moet gebeuren met de huidge rechten (kopieren of verwijderen) en je staat daarna vrij de rechten naar hartelust in te delen.
 • En waar doe je dat?

  Ik ben niet dé expert in netwerken, en het enige wat ik ken in XP qua rechten, staat bij de eigenschappen van een map. En daar kan je alleen instellen of je de map (en al het onderliggende sowieso) wilt delen en of andere gebruikers je bestanden mogen wijzigen.
 • Voor ntfs rechten, moet je wel ntfs hebben, en geen fat32….Klik met rechts op een map en selecteer daar het tabblad "eigenschappen". Heb je die niet, dan heb je geen ntfs. Je kan je schijf zonder problemen converteren naar ntfs door het volgende in een command prompt te typen:
  convert c: /fs:ntfs (er vanuitgaande dat je je C-schijf wilt converteren, anders uiteraard een andere driveletter ingeven)
  Whow, zat nog ff je post door te lezen, waarin je vermeld wel eigenschappen te hebben, maar geen rechten….Ik heb hier geen XP voor me, maar er is ongetwijfeld wel iemand die dat wel heeft en kan aanduiden waar je je ntfs-rechten kan vinden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.