Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Speedtouch 570i en 120

Anoniem
Leoncino
7 antwoorden
  • Via KPN kreeg ik speedtouch 5701 (router) en 120 (usb)(geruild voor laptopkaart, die ik niet nodig heb…) , hoewel ik een andere router (Tornado 242)wilde en dacht een ethernetkaart met PCIslot nodig te hebben. Heeft iemand ervaring met Speedtouch (Alcatel) vóór ik het spul - stellig met enige moeite - ga installeren?Ik had begrepen dat USB (de snelle soort) toch niet zo goed is, maar de helpdesk van KPN zegt dat het uiteraard prima is.Ik voel me enigszins gemanipuleerd.
  • Ik begrijp eerlijk gezegd niet zo heel erg veel van dit warrig verhaaltje, maar als je wil weten of de SpeedTouch 570 goed en makkelijk in te stellen is: ja, dat is 'ie.
  • komt er op neer dat de KPN mij levert een speedtouch 570i router (€ 199, dan mag je wat verwachten voor dat geld) en usb speedtouch 120. Dit laatste i.p.v. door mij verwachte pci kaart-met-antenne voor draadloos netwerk. Zó warig was dat verhaal toch niet? Ik vroeg of iemand met speedtouch 570i en 120 echt ervaring heeft, aangezien ik begrepen heb dat usb-modem minder aanbevelenswaardig zou zijn.
  • Een Ethernet modem is makkelijker te delen mat een router. Maar wat ik uit verhaal begrijp, je hebt dus een USB gehad ipv een draadloze :o

    Timo
  • ja, speedtouch 120 is een usb "kaart"; primafoon zegt: probleemloos aparaat, uitermate geschikt voor draadloos werken. Nogmaals: heeft iemand ervaring? Eén en ander is nog niet geïnstalleerd, aangezien ik pas vandaag bericht van server kreeg met diverse installatie gegevens.Of ben ik weer onduidelijk?
  • in een ander forum kreeg ik de oplossing voor het steeds wegvallen van de verbinding(!) omdat een usb modem geen eigen voeding heeft. Waarschijnlijk "mag"ik het modem ruilen voor een ethernetkaart. Conclusie"nooit meer een usb modem. Want met een usb-hub-met voeding had ik ook al uitgebreid problemen.
  • adsl helpdesk van kpn zette mij alleen maar op het verkeerde been(zone alarm deïnstalleren etc.). Het goede antwoord kwam van 0900ADSLHLP = 09002375457, (Alcatel) open Ma-Za 09.00 - 21.00 u. Over service gesproken!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.