Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Bluetooth-netwerk

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Hallo,

  Wat ik me afvraag…
  Ik heb 2 computers en een nieuwe laptop, waarvan de 2 computers al met elkaar in verbinding staan. Is het mogelijk om een soort Bluetooth-netwerkje aan te leggen, zodat ook de laptop in het hele huis verbinding heeft met dat netwerk? Of zijn er ook andere oplossingen?

  Bedankt alvast!
 • ja dat kan. er zijn verschillende opties.

  1. jij hebt twee pc's aan elkaar verbonden. Zet in één van de twee een w-lan pci kaartje. Koop voor je laptop een w-lan kaart die daar geschikt voor is. Op de pc schakel je internet delen aan en je kan netwerken.

  2. zet in één van je pc's een tweede 'normale' netwerkkaart. sluit hier een accesspoint op aan. Hiermee heb je een beter bereik dan van kaart naar kaart.

  3. heb je een router? sluit een accesspoint daar op aan en je laptop maakt verbinding met het netwerk.

  4. koop een w-lan modem/router. de twee pc's kunnen hier direct op aangesloten worden en je laptop maakt hiermee verbinding. ligt er alleen aan welke provider je hebt. Niet elke provider accepteerd zo'n ding.

  d.
 • Nee, nog geen router. Ik was wel van plan om een router aan te schaffen, maar ik moet nog ff uitvogelen of het mogelijk is met een chello-verbinding. Ben nog niet zo ervaren in dat soort dingen… Bedankt.
 • een 'normale' router gaat prima met een chello verbinding. als je daarachter een accesspoint plaatst ben je klaar. ik heb dezelfde configuratie thuis en het werkt prima.

  note: w-lan apparatuur kost wel veel geld. kijk goed rond wat je wilt voordat je koopt.

  d.
 • Bedankt ! Ik zal eens gaan snuffelen in de winkel…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.