Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

geen account voor netwerk

Anoniem
gjansen
5 antwoorden
  • Heb met windowsxp een thuisnetwerk aangemaakt. Installatie op zich is goed verlopen. Krijg een beeldscherm waarop ik wachtwoord moet ingeven. Verbbinding lukt vervolgens niet omdat ik geen account voor het raadplegen van de mappen op de 2e computer heb. Hoe kan ik dit instellen?
  • [quote:dcf6b9b4f0="gjansen"]Heb met windowsxp een thuisnetwerk aangemaakt. Installatie op zich is goed verlopen. Krijg een beeldscherm waarop ik wachtwoord moet ingeven. Verbbinding lukt vervolgens niet omdat ik geen account voor het raadplegen van de mappen op de 2e computer heb. Hoe kan ik dit instellen?[/quote:dcf6b9b4f0]Wat is de precieze tekst van de foutmelding? Draaien beide computers op Windows XP?
  • Op de 2e computer is windows 98 2e editie geinstalleerd. Vanaf deze computer kan ik wel bij de mappen komen op de computer waar xp op staat.
    De preciese melding is: "…. is niet togeankelijk. U hebt mogelijk niet de juiste machtigingen voor deze netwerkbron. Neem contact op met de beheerder van de server als u wilt weten of u toegangsmachtigingen hebt".
  • sorry, dubbelop (foutje)
  • kun je in Windows 98 rechten van gedeelde mappen toekennen aan bepaalde gebruikers? *weet dat niet meer zeker*. dan moet je eenzelfde gebruikersnaam en wachtwoord als op de Windows XP machine aanmaken.

    d.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.