Vraag & Antwoord

Aanleg, installatie, instellingen

Problemen switch

Anoniem
Robbus
2 antwoorden
 • Ik heb een Alcatel Speed touch modem-router. Hiervandaan lopen drie netwerkkabels, waarvan 2 rechtstreeks elk naar een pc. Op een derde kabel heb ik een Edimax 5-port switch (ES-3105P(G) aangesloten. Hierop wederom 2 pc's aangesloten. Ik heb dit vanwege gemak gedaan, omdat ik dan veel minder kabel vanaf de router hoef te trekken. Op alle pc's
  draait WIN-XP SP1.
  Het werkte allemaal geruime maanden uitstekend, netwerk en internet etc, echter van de ene op de andere dag is op de beide pc's die op de switch zijn aangesloten geen internetverbindng meer mogelijk. De switch geeft dan ook aan dat de verbinding 100 mbit is, hoewel alles op "auto-mode" staat ingesteld.
  De pc's "zien" elkaar echter weer wel in het netwerk. Netwerk detectie handmatig op 10 mbit instellen biedt geen oplossing. Ook heb ik het gehele netwerk opnieuw ingesteld etc. maar werkt ook niet.
  Zie ik nog iets over het hoofd? Wie kan aub helpen?
 • [quote:401492a663="Robbus"]De switch geeft dan ook aan dat de verbinding 100 mbit is, hoewel alles op "auto-mode" staat ingesteld.[/quote:401492a663]Tja, als auto-mode 100Mb/s oplevert, dan is dat toch okay? Geldt dit voor de verbinding tussen de router en de switch?
  [quote:401492a663="Robbus"]De pc's "zien" elkaar echter weer wel in het netwerk. Netwerk detectie handmatig op 10 mbit instellen biedt geen oplossing.[/quote:401492a663]Geldt dit voor alle PC's in het thuisnetwerk of alleen voor die 2 aangesloten op de switch?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.